Negatívum törpehörcsögökről?
Van olyan akinek nem vált be a törpehörcsög, és ha igen akkor miért nem?
Mindenhol azt olvasom, hogy milyen jó és aranyos. De akinek nem vált be, annak miért nem?
Hali!
nekem volt 6hörim ebből a második volt egy dzsungáriai pár.8Frédi,Béni)aztán kiderült,hogy fiú-lány ,de a neve maradt:) Igazából Nekem rajtuk kívül aranyhörik voltak még és azok sokkal kezesebbek-cukibbak.A törpéim vadabbak voltak, megfogni nem lehetett haraptak és kiszöktek a ketrec rácsák volt,hogy letakartam,eldugaszoltam a lukakat,de akkor is köszökött az egyik egyszer tesómat kértem fogja meg kiszkés után lement az ágy alá mi az ágyat felemletük tesóm mondta nem látja letettük az ágyat a végén kiderült csak ott volt de már késő a kiszökés és az ágy lett szegény veszte:( aztán a másik is szökött az nem tom hogy halt meg talán a párja hiánya miatt.Én aranyhöriknél maradok.Persze mindet megsirattam olyan kevés ideig élnek.
elírások:
rácsák = rácsán
kiszkés = kiszökés
8 = (
hát szerintem egy törpehöri szinte semmire se jó.ha felkelted őket,morgós hangot adnak,nagyobb a kiszökés veszélye,téged nem is szeretne..
am uccsó,nekem is van tengerimalacom.kva okos állatok.elviszem sétálni,jón utánam póráz nélkül:D Teljesen odáig van értem.xd
Az első kettő elkövette az eredendő hibát, az összes hörcsögöt magányosan kell tartani. A társaságot csak fiatalon viselik el, ahogy idősödnek, a saját testvéreiket sem tűrik meg. Az esetek 99%-ában csúnya verekedés és gyakran halál a következménye az együtt tartott törpehörcsögöknek. Ez nem a hörcsög hibája, hanem a hülye gazdié, aki nem tájékozódott az állat alapvető igényeiről.
A sok harapós hörcsög meg az állatkereskedések hibája, nem szabad onnan semmiféle kisrágcsálót venni. Az eladónak nincs ideje arra, hogy minden kisállatot naponta megdögönyözzön, foglalkozzon velük. Enélkül pedig nagyon könnyen harapósak lesznek. Tenyésztőtől kell venni, és akkor teljesen szelíd lesz. Egy hörcsög sosem lesz annyira emberközpontú, mint egy kutya vagy akár patkány, de ha nem követünk el eredendő hibákat, akkor egy nagyon helyes kis szeretgetnivaló szőrgombóc.
Már bocs kedves utolsó nem én követtem el a hibát hanem az akkori párom az aranyhörim után nem akartam többet egyenlőre, erre a hülye vett ráadásul 2 utóbb mkiderült párba...amúgy ők nem verekedtek csak egy mindig szökött.
Üdv: első
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!