Mit kell tudni a törpehörcsögökről?
>Hány évig élnek?
>Mit esznek?
>Szoktak inni?
>Mikor alszanak, és mennyit?
>Milyen fajtájúak léteznek?
>Hogyan lehet megállapítani, hogy milyen neműek, és hogy hány évesek?
>Miben tartjátok, és hányat érdemes venni?
>Milyen almozóanyagot használtok?
>Tápot is esznek, vagy csak növényeket?
>Hetente hányszor kell őket takarítani?
>Éjjel szoktak neszelni?
>Lehet velük játszani?
>Ki szoktátok ő(ke)t engedni futkosni?
>Milyen a jellemük úgy általánosságban?
>Mennyit esznek egy nap?
>Sok törődésre van szükségük?
>Egy idős hölgynek megfelelő társai lennének?
>Személyes tapasztalataitok, intelmeitek velük kapcsolatban?
>Milyen állatoknak tartjátok őket?
>Milyen árban vettétek őket?
>Társas állatkák?
>Egy hónapban úgy mennyit kell rájuk költeni?
>Valami megbízható honlapot, vagy könyvtárakban is kikölcsönözhető könyveket tudtok ajánlani?
/Jó lenne, ha mindegyik kérdésre kapnék választ! Márcsak azért is, a Ti érdeketekben, mert én minden válaszolót zöld kézfejjel jutalmazok! És eléggé érdekelnek az állatkák :) Jó válaszolgatást!/
2-3évig élnek
Gyümölcsök, magok, zöldségek
HA elég lédús gyümüölcsöt kap, akkor nem kell neki vizet adni (de akkor mindig legyen előtte alma vagy ilyesmi!)
Nappal alszanak, sokat, éjjel nagylegények.
Nemüket később látni fogod, a fiúnak angay a töke.
Ketrecben a legjobb tartani, és csak egyet (magányosan élő állatok, ha nem fiú-lányt kapsz összeverekednek, de úgy is előfrdol ha ellentétes neműek)
Alomnak jó a forgács, vagy a pellet, de ha pellet-et használsz tegyél nekik vattát, abban szeretnek aludni (forgács mellé is mehet) (a forgács ne legyen poros!)
Tápot is ezsek, kisállatkereskedésben kapsz.
Heti két-három takarítás elég
Éjjel nagyon hangosak
El lehet vleük lenni, sétáltatni, de nem dobnak neked szaltót parancsra
Érdemes kivenni sétálni futkosni, akkor csendes este, és aranyos is (csak vigyázz hova engeded semmi alá ne másszon be, és ne rágjon szét semmit9
Jellemük..hát ha jól bánsz vele meghálálja, de ha nem foglalkozol vele elvadulhat
Amennyit adsz nekik:) két ek mag, egy szeletke alma vagy vmi gyümölcs, vagy zöldség
Elvannak ha nem törődsz velük de akkor minek neked hörcsög? (és ha uantkozik elszökik)
Idős hölgynek csak akkor ha el tudja őket helyezni estére, hogy ne hallja, vagy ha süket, vagy ha bírja a zajt. Amúgy jó, bár szerintem egy nyuszi jobb.
Szerintem nagyon aranyos állatok, imádom őket.
500-1000 forint közt kapsz.
A magok olyan 600Ft és kihúzza egy-két hónapig, + gyümölcsök zöldségek szerintem egy olyan 3000/hó megvan.
Akkor társas állat ha foglalkozol velük.
Oldalt meg már tényleg google-z magadnak...
Hát az én oldalam nem tudom jó lenne -e neked,de
de a google.ben beírod,hogy törpehörcsög akkor simán kiad egy nagycsomó oldalt.:)
Minden korosztálnyak megfelelő (persze egy 1 éves gyermek mellé nem ajánlott).
Sok Sikert.
*1,5-2 évig élnek.
*Gyümölcsöt és tápokat(a K betűs zöldségeket ne adj nekik, mert puffaszt!!)
*Az enyémek szoktak inni, de nemmuszáj rakni, mert ha elég lédús gyümölcsöt raksz be nekik akkor az is jó.
*Általában nappal alszanak, de változó, hogy mennyit.
*Mandarin,vadas,pearl és kék színűek léteznek.
*Úgy tudod megállapítani, hogy a lányoknak közelebb van a nemi szervük a fenekükhöz, a fiúknak meg távolabb.
*Én ketrecben tartom őket, mert az jobban szellőzik mint egy terrárium!
*Én illatosított forgácsot használok!
*Tápot is esznek!De én néha szoktam berakni nekik egy kis tyúkhúrt.
*Én az illatosított forgács miatt hetente 1X takarítom ki őket, de a sima forgácsnál ajánlatos hetente 2X kitakarítani őket.
*Igen!Az enyémek általában éjjel szoktak kerekezni vagy wc gurigát kaparni,rágcsálni.
*Hát játszani nemnagyon lehet velük, de építhetsz nekik könyvböl egy labirintust és berakhatsz nekik egy kis sajtot és tutira megtalálják.
*Én minden nap kiengedem egy kicsit őket futkosni!
*Aranyosak és hamar kézhez lehet őket szoktatni.
*Én minden nap rakok be nekik kaját, de vigyázz, hogy ne túl sokat, mert hamar elhíznak.
*Annyira nem.
*Persze, mivel akár kisgyerek mellé is jó, mert könnyű őket tartani.
*Imádnak a forgácsba úszkálni és bújkálni!:)
*Én tenyésztem őket!Most születet 6 kiskölyök.:)
*Én 500Ft/db.
*Én havonta kb. 2000-et költök rájuk.
* [link]
Remélem segítettem:D
Köszönöm a válaszaitokat!
85%-osnak üzenem, hogy képes vagyok guglizni, ahogy te mondanád, én direkt MEGBÍZHATÓ oldalt keresek, mert gondolom te is tudod, hogy bármit írhatnak, amit akarnak. Lásd a saját példádat!
Utolsónak is nagyon köszönöm, és aki aranyhörcsögöt ajánlott, annak a válaszát is megfontolom! :)
www.haziallat.hu
ezt írd be, majd azoldal keresésébe azt, hogy dzsungáliai törpehörcsög.
(az uncsitesóméknakis van, és szerintem ennivalóak!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!