Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mi kell egy nyúltenyészethez?

Mi kell egy nyúltenyészethez?

Figyelt kérdés
Leírnátok mi kell hozzá a legelejétől kezdve, és, hogy a költségek miként alakulnak? Köszi!
2011. júl. 9. 16:39
 1/10 anonim ***** válasza:

Pénz! de ebből jócskán.

Elsőnek venned kell egy bak és egy lány nyulat. Ha szaporitod, akkor a kicsiket eladod. A kicsikből hagysz meg vagy 2őt, amihez hozatsz máshonnan bakot, vagy nőstényt.

2011. júl. 9. 16:53
 2/10 anonim ***** válasza:

Először is elvégzel egy egyetemet, ahol kifejezetten tenyésztésre specializálódsz. Ekkora ugyebár tisztában leszel a génekkel, mutációkkal, és a többi igen fontos dologgal, ami nélkül NEM TENYÉSZTHETSZ, CSAK EGY SZ@ROS SZAPORÍTÓ LESZEL.

Utána szépen beszerzel egy díjnyertes nősténytől/baktól származó kicsit, és ugyanígy teszel egy másik családból származóval is.

A családot már ekkor el kell kezdened felvázolni, hogy tudd követni a generációkat.

A többire majd ezek után szépen lassan belerázódsz. Ja, és rengeteg pénz kell hozzá, ami nem biztos, hogy megtérül.

2011. júl. 9. 17:06
 3/10 anonim ***** válasza:
Vagyis bocsi, a *családfát kezded el
2011. júl. 9. 17:07
 4/10 anonim ***** válasza:
Azt el is felejtettem. Szerintem egy külön szoba, vagy inkább épület, kis ház kell a tenyészetnek, mert azért 10-15 állatnak csak van egy szaga, és a lakással ha pont találkozik, akkor elég kellemetlen.
2011. júl. 9. 17:19
 5/10 anonim ***** válasza:

Soooookk pénz....

Ha tényleg IGAZI tenyésztő akarsz lenni, akkor végezz egyetemet (mint ahogy a 2. válaszolóis mondta). Aztán szerezz be 1-2 nyulat. Persze fajtatiszta, TENYÉSZTŐTŐL!!! származót, aminek meg tudod tekinteni az őseit is. Aztán minimum 100x50-es ketreceket kell venned, mert minden nyulat K Ü L Ö N KELL tartani! Főleg, mivel ivarosak, így az egyneműek verekedhetnek, a különbözőek meg folyamatosan csinálják a kisnyulakat. A NORMÁLIS TENYÉSZTŐ egy évben MAXIMUM 1-2 almot hoz le!

+ A LEGJOBB PRÉMIUM táppal kell őket etetni.

Szóval baromira költséges, + nem kérhetsz el soksok tízezret egy nyusziért. A miénket pl. én egy kitűnő tenyéstőtől vettem 7(!)ezer Ft-ért...

Szóval nem mindenkinek ajánlom. Nagy felelősség, és bár egyszerűnek tűnik, ROHADTUL NEM AZ!!!!!

2011. júl. 10. 13:01
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem az iskolai végzettségtől lesz valaki jó tenyésztő.. Ha tisztában van minden dologgal a tenyésztéssel kapcsolatban és tisztességesen csinálja akkor lehet jó iskola nélkül is :)
2011. júl. 10. 14:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Persze, majd a netről tanul a génekről is?

Ne röhögtess :))

2011. júl. 10. 14:39
 8/10 anonim ***** válasza:

Ha komolyan gondolod a tenyésztést, akkor felkérhetsz mentornak egy elismert tenyésztőt aki segíthet, magadtól-netről nem fog menni. Kell hozzá sok pénz, hely, elkötelezettség, szeretet, és ahogy a legelején szó volt róla, TUDÁS.

Folyamatosan látok új tenyészeteket, vagy tini lányok, vagy gyesen/gyeden lévő anyukák "alapítják" őket eredetileg kedvencnek vásárolt nyuszikkal, kétlem hogy beszéltek volna valaha egy tenyésztővel is, pedig ha komolyan gondolod, az az alap, hogy sok-sok hónapig legalább értekezel és tanulsz a tenyésztésről.

2011. júl. 11. 09:34
 9/10 Kajtár Máté válasza:
13 éves vagyok 2éve tenyésztem a nyulat 30 anya minden nap elátom öket 2db nyullal kezdtem.NEM KELL ISKOLA van olyan oldal h. nyuszitartási abc onnan sokat lehet tanulni
2014. febr. 18. 18:20
 10/10 Kajtár Máté válasza:
Évente 4x-5x be lehet egy nyulat fedeztetni.
2014. márc. 3. 18:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!