Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogyan vehetem rá a szüleim?

Hogyan vehetem rá a szüleim?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy tengerimalacot.

Van egy 1 éves törpetacskóm(udvaron) és egy papagájom(konyhában)...Kitűnő volt a bizonyítványom is.De a szüleimnek említettem többször is,de:Nem,nem,nem.

Sőt........a kutyát naponta fésülöm(rövidszőrű,csak vedlik nagyon ebbe a melegbe),és a papagájt(ma!!!) én etettem(csípdesős idős hullámospapagáj),pedig 6 alkalommal akart megcsípni 5 perc alatt!!!!!!

2011. júl. 9. 16:20
 1/9 anonim válasza:
Nem lehet hogy anyagi szempontból nem lenne szerencsés, és ezért mondják?
2011. júl. 9. 16:24
 2/9 anonim ***** válasza:
Tiszta Ace Ventura azután hörcsögöt ,pókot ,kígyót meg mindenféle állatot szeretnél majd ja és nem elég hogy egyik nap te eteted ...a te állataid ezért neked kell róluk gondoskodni ......nem csoda hogy nem akarnak még több állatot hogy aztán arról is ők gondoskodjanak.
2011. júl. 9. 16:29
 3/9 anonim válasza:
hát nem tudom hány éves lehetsz, de bizonyára igen fiatalka. nekem is kiskorom óta vannak állataim, és mióta magam keresem a pénzemet és tartom el őket( deguk, macskák kutyák egér)megértem a szüleimet, hogy nem engedték annak idején hogy mindent hazahozzak. ha pedig van akkor csak és csak te vagy érte a felelős, ő az elsődleges, mert rád van utalva és nemelég csak néha megetetni.
2011. júl. 9. 16:37
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát én most egy nyuszkót szeretnék, nekem csak egy kutyusom van udvaron, de azt tényleg nagyon felelősségteljesen tartom! Kitűnő lett a bizim is. :D
2011. júl. 9. 16:37
 5/9 anonim ***** válasza:

Gondolom, azért nem engedik, mert a csipkedős papagájodat egyébként naponta ők etetik, ahogy a kutyát is, és a szüleidnek nincs ideje egy újabb állattal foglalkozni, aki csak névleg a tiéd, de minden velejáró gond az övék.

Meg se merem kérdezni, ki szedi össze nálatok a kutyagumit és ki takarítja a papagáj ketrecét.

A tengerimalac is tud harapni, főleg ha nem fordítasz rá elég időt és energiát, hogy kézhezszoktasd. Egyébként illendő hetente kétszer-háromszor takarítani, hogy ne legyen büdös.

2011. júl. 9. 16:41
 6/9 anonim válasza:
Nem elég az hogy megeteted meg hogy megfésülöd a szőrét. Meg is értem hogy megharapott az a papagáj..ezek az állatok élnek és mondhatjuk azt is hogy vannak érzéseik..nem hinném hogy ebbe belegondoltál. És ha tengerimalacot szeretnél az már alapjában 2 tengerimalac(remélem érted..) aztán ketrec (jó nagy kell nekik), táplálék(száraz, zöldség, gyümölcs) aztán a ketrecbe a felszerelések..én nem ajánlok neked még egy állatot..inkább sokkal többet foglalkoznék a kutyával, és a papagájjal és lehet hogy mondjuk 1-2 év múlva ha újra megkérdezed a szüleidet beleegyeznek mert belátták hogy tudnál a malacokról gondoskodni.
2011. júl. 9. 23:05
 7/9 A kérdező kommentje:

A papagáj valójában nem az enyém...(hugomé).........de nekem kell ellátnom,mert csak nekem van megengedve....

Pajtit reggelente eteti apa,késődélután vagy én vagy a hugom...Pajti nagy valószínűleg valamire allergiás ezért szerdán vihetjük orvoshoz :S...(Nála annyiból áll,hogy minden más háziállatot végigszagol,utána megvizsgálják őt stb.,hazafelé meg minden oszlopot megjelöl...utána otthon kezdődhet a baconös kutyakeksz sütögetés)...

Sajnos Pajtit nem hozhatom be,csak kivételes esetekbe,pedig jó lenne,mert mindig próbál velem kedveskedni,ha a legpocsékabb napom is van egy bizonyos dolog miatt(Egy problémám ami 7 éves korom óta,ami örökké nyomot hagy,és vele kell élnem:cukorbetegség.3 napi kanülcsere stb(a többi családi,oka,,apa+alkohol,mást nem mondok....:S)..........nem részletezem végig.

A kérdező

2011. júl. 10. 10:43
 8/9 anonim ***** válasza:

Bocs, ha durva leszek, de, kérlek olvasd végig!

Nekem van egy nyulam és egy kutyám. A kutyát NAPONTA TÖBB ÓRÁN ÁT sétáltatom, futtatom, mindennap én etetem, fésülöm, itatom, takarítok utána. A nyuszimat úgyszint én etetem (csak én tudom, h h kell), takarítom, tisztítom, és minden szeretetemet ennek a két állatnak adom.

1 év múla középsulis leszek, és minden álmom egy dalmata kutya, ami nincs még engedélyezve, mert apáék nem szeretnének még egy állatot. Pedig én tényleg felelős állattartónak nevezem magamat. Te sétáltatod a kutyádat? Jársz vele kutyaiskolába? Sportolsz vele valamit? Hitesd el a szüleiddel, hogy tényleg tudsz róla gondoskodni! Nem azt mondom, mi sem élünk rosszul, de egy állat, ha kicsi, ha nagy, rengeteg kölcséggel jár. A nyúlnak minimum 100x50-es ketrec kell, amit legolcsóbban 12e-ért tudtunk megvenni, + a prémium táp, és alom. Apáék ezért nem akarnak bevállalni egy kutyát,mert rengetegbe kerül (egy normális tenyésztő 100e felett adja), és az ellátása se gyerekjáték. Attól még, hogy kitűnő lettél, nem biztos, hogy alkalmas vagy erre.

Köszi ha végigolvastad, én most megyek megfürdetni Astort, mert baromira melege van..

2011. júl. 10. 13:08
 9/9 anonim válasza:
MilkyWay: van egy ismerősünk..neki is így hívják a kutyáját.:)) nagyon tetszik ez a név!
2011. júl. 10. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!