Mennyibe kerül mindenestül a Degu tartás?
Szia, nekem volt degum. Gondold meg h tényleg azt akarsz-e nem embercentrikus- bár vannak kivételek, nagyon hangosak.
Amúgy. Ketrec, alom, kaja, tál, itatójátékok, mászókák, kerék.
nagy ketrec 8-10 ezer
alom kb 1000HUF
eledel 700g 900HUF- ez nem tudom mennyi ideig tart ki
tálka 400
itató kb 1000
házikó- ebből fát vegyél h szétrághassák- 2-3 ezer
kerék 2-3 ezer
létrák 1000/db
stbstbstb
Ha >.< Nekünk egy fiú degunk van, nem részletezném miért nincs másik. Sokat törődünk vele, egész nap rajtunk lóg, kommunikálunk is, ez nem vicc! Szokott csiripelni és ugatni is! Ez sem vicc. De amikor beugrik az ágyába, visít mint a fába szorult féreg; nemtudni miért.
Nekünk 2 kerec van együtt, olyan 1 méter magam 60 cm hosszú és 45cm széls (mert nyúl és madárketrec van egyberakva >.<
De egy jó nagy ketrec ára 10.000 körül van.
Nekünk alom és széna mindig van a háznál, így arra nem kell költeni, magok; akciósan veszek degu tápot 1,3kg-os 600-ft plusz búza,kukorica,szotyi,dió, ezek ritkábban.
A gyümölcs-zöldség ami kell, mi veszünk neki egzotikusat is, pl a kínai nashit, az pl 1db 119ft akciósan, de meggy ilyenek sem olcsó mindig.
Na meg ugye kell itató(kb500ft), kerék(nagy 20x20->900-1000ft), tálka, függőágy, játékok...mondjuk a miénknek nincs háza, mert rágta, ezért az ágyban van takaró az alé bújik :o)
Kell neki egy ketrec, forgács, egy kerék, esetleg csempék, ha ház, valami amire fel tud mászni, és ha magas a ketrec, akkor berakhatsz neki valami rongyot emelet gyanánt, csak ki kelél feszíteni.
Ketreceket kapni 3000-5000-ért is, ahelyett, hogy boltba veszel, nézz szét az interneten(expressz, vatera stb.), de min. 60x40x40-es ketrec legyen ha ki tudod venni futni.
Forgácsot asztalostól ajánlok, de azt is néd meg az interneten, sokkal olcsóbb.
Kereket én 800 ft-ért vettem, de min. 25 cm átmérőjű legyen, de ha ketten vannak mehet nagyobb is.
Házat lehet csinálni fából, azt ajánlom, mert házakat nagyon drágán árulnak, de ha az nincs, akkor esetleg azt lehet csinálni, hogy valahonnan szerezni 1-2 csempét, és felállítani, rárakni a csempét
Szerezz nekik faágat, amin lehet futkosni.
Ja, és rácsos ketrecet vegyél nekik, ne terráriumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!