Melyiket válasszam? Nem tudok dönteni!
Helyes, hogy tájékozódsz, ez ritka és jó tulajdonság, főleg, hogy egy vagy több állatka életéért fogsz felelni hamarosan :)
Nos, én tengeridisznócskás vagyok, de szerintem költségben kb. egyforma lehet a dolog, és kb. ugyanakkora hely is kell (100-as vagy 120as ketrec). A költséget ne egy hörcsög tartásához mérd, mert annál jóval megterhelőbb.
Nyuszi egyedül elvan, nem muszáj neki társ (úgy tudom, javítsatok ki, ha tévedek), malacka szeret társaságban (biztosan tudod, azonos neműeket kell tartani).
Szóval ez egy döntési szempont szerintem. Továbbá malacka nem rág annyit, viszont visít. :)
A nyuszit oltatni is kell (de szállítani őt is ingyen lehet), de a malackáknak se ért évi egy orvosi ellenőrzés (akkor is, ha nincs betegségre utaló jel).
A malackák szervezete talán labilisabb valamennyivel, sok kajára kényesek, sok minden tiltólistás.
Mindkettő tök jól kézhez szoktatható, de mondom, malackák inkább egymást szeretik, mint a gazdit :)
Én nyulakat tenyésztettem egy pár éve. Van tapasztalatom tehát azt tudni kell hogy a nyúl munka igényes állat!
A tengeri malacról nem sok mindent tudok.
Szerintem nyuszi de attól függ hogy hol akarod tartani mert mondjuk nyuszit nem egyszerű panellakásban tartani! :)
Utolsó vagyok!
Kedves Kőkorszaki Enikő a nyuszinak is kell a társ különben unatkozik amúgy a nyuszi is tud visítani!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!