Hogyan lehetne megtanítani tengerimalacnak, hogy éjszaka ne viháncoljon?
Mostanában nyílt ki a csipájuk, április óta vannak nálam... Főleg most, hogy új és sokkal nagyobb ketrecet kaptak, nagy lépcsős házzal ezen élvezkednek éjszaka: berregnek, futkároznak és mindent felborítanak. Én tényleg nagyon örülök hogy ennyire boldogok, hiszen az új ketrec vásárlással is pont ez volt a célom, hogy boldogabbá tegyem a kis életüket, de eléggé terhes kezd ez lenni nekem, tekintve, hogy másnap dolgozom. Este mikor fekszem le még fent vannak, reggel mielőtt kelnék már fent vannak...-.-
Szeretem őket, de rossz fáradtan menni dolgozni minden nap:s
Ja és nappaliba nem vihetem mert egyenlőre anyuéknál lakom:-D!
Várom az ötleteiteket.
Én egy mongol futóegérrel élek együtt:) (1,5 évig ketten voltak, de az egyik néhány hónapja meghalt..)
Kb. 5 hónap alatt úgy megszoktam az éjjeli zajt, hogy már meg sem hallom. Szóval hidd el, egész könnyen meg lehet szokni:)
Engem eleinte, ha nem hagytak aludni, akkor egy nem túl erős fényű lámpát odatettem a ketrechez, és azt hitték nappal van, és elmentek aludni:D Minden állatot ki lehet vhogy cselezni:)
Régebben, amikor tengerimalacunk volt, mindig levittük a parkba "futni" min. fél órára. Utána kb. 7 órán át aludt:) De aztán mindig felkelt a nappal együtt, és így nyáron nehéz volt vele aludni. A lehúzott redőny segített megoldani a problémát, de a malackát is egy sötétebb sarokba kellett tenni.
Legegyszerűbb:
Valamelyik szobában engedd őket szabadon lefekvés előtt ((persze valamiből csinálj kis kerítést, hogy ne tudják elrágni a kábeleket stb)) ott legyenek 1 órát kb játsz velük, vagy játszanak magukba, futkározzák ki magukat, aztán adj nekik kaját, és akkor megeszik, lepihennek, és mivel fáradtak, nem fognak futkározni.
fáraszd ki este őket.
nekem 1 van,de ugyan ezt csinálja..akkor tör ré a futkározhatnék,meg a háztologatás..utána meg szomjas lesz,és megy csörögni a golyós itatóval..xd
de meglehet szokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!