A törpenyúl tényleg nem legelhet füvet?
ez logikus
1-1
:DDDDDD
19:03 vagyok.
Én így szoktam őket legeltetni:
Rájuk csatolom a hámot. (csak pórázzal szabad kivinni őket, különben lazán megszökhetnek). Olyan helyre viszem őket, ahol tuti nincs kutyapisi/kaki (van két kutyánk, akiket addig az udvar elejébe küldök és kizárom őket). Ha rágnák a bokrot, vagy bármit, ami nem fű, akkor visszafogom őket. (a legtöbb egyéb növény a nyuszi számára mérgező, nem kockáztatok).
Ja, és lényeges, hogy ne eső, vagy locsolás után vidd ki, hanem amikor száraz a fű, mert nedveset valóban nem ehet.
És ne a legnagyobb melegben, mert könnyen hőgutát kapnak. Így estefele viszont már lehet.
Vidéken élek... :)
Van kertünk...
fokozatosan kell hozzászoktatni, ha kicsi még, akkor kb. 3 hónapos korától... ha nem így csinálod, meghajthatja... valószínű még életében nem evett friss füvet, ezért mondták, hogy ne adj neki...
szóval csak fokozatosan adagold neki, akkor nem lesz baj, hozzá kell szoktatni
kb negyedórát de kint volt...
Csináltam egy videót, az 1. sétájáról...
Ha van kedvetek nézzétek meg!
Illetve mondjátok meg, mennyire "nyúlbarát" a kert :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!