Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » SÜRGŐS! Hogyan menthetném...

SÜRGŐS! Hogyan menthetném meg? Lent.

Figyelt kérdés
Mongol futóegeremnek belső vérzése és nagy fájdalmai vannak. Vér folyik ki a végbelén és folyamatosan fetreng és görcsöl. Nagyon hideg a teste is. Nem tudom hogyan szerezhette a vérzéseket, de csak holnap délután tudom elvinni orvoshoz. Mit csináljak addig vele? Én a kihűléstől tartok a legjobban.
2011. jún. 12. 00:07
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Hacsak nem tudod megműteni otthon, nem sokat tehetsz érte :(

Kihűlés nem valószínű, szobahőmérsékleten olyat nem szoktak csinálni, valószínűleg egyszerűen a vérveszteségtől hideg, de azzal sem tudsz mit kezdeni, mert ha felmelegíted, azzal felgyorsítod a vérzést...

Ne számíts sok jóra, kétlem, hogy akár csak reggelig is kibírná, nemhogy délutánig... :(

2011. jún. 12. 00:12
 2/14 anonim ***** válasza:
Tudom,hogy furán hangzik de én a helyedbe kíhívnám most az állatorvost vagy legkésőbb korán reggel,biztos megérti,én is volt már ,hogy hajnali 2kor kíhívtam és kijött.
2011. jún. 12. 00:22
 3/14 A kérdező kommentje:
Rendben megpróbálom kihívni, de az a baj, hogy a legközelebbi állatorvos is nagyon messze van úgyhogy nem biztos, hogy ki tud jönni. Csak eleinte vérzett, de már órák óta nem. Így sincs esélye?
2011. jún. 12. 00:35
 4/14 anonim válasza:
Mond azt, hogy nem érdekel, jöjjön ki, elvégre az élete is múlhat rajta (?)!
2011. jún. 12. 00:44
 5/14 anonim ***** válasza:

Valószínűleg pár óra és vége szegénynek.

Ez a belső vérzés eléggé mérgezésgyanús, persze lehet mástól is.

Ha van valaki a családban, aki rosszat akart neki vagy neked, akkor lehet, hogy megvan a tettes...

2011. jún. 12. 00:47
 6/14 anonim válasza:
Nem biztos, hogy a családban a tettes. Vannak ám más emberek is rossz akarattal...:(
2011. jún. 12. 00:50
 7/14 anonim ***** válasza:
Remélem ki tud menni az állatorvos és segíteni is tud.Én mikor a nyuszimhoz kellett kíhívni megmondam,hogy elnézést, hogy ilyenkor zavarom,de mindenképp jó lenne ha azonnal jönne és ki is jött.
2011. jún. 12. 00:59
 8/14 anonim ***** válasza:
Adj a dokinak néhány ezrest borravalónak mondd a telefonba ki fog jönni :)
2011. jún. 12. 01:02
 9/14 anonim ***** válasza:

Igaza lehet a 00:47-esnek, nekem is ez volt az első gondolatom. Épp az apró rágcsálók elleni mérgek egyik hatása, hogy belső vérzést okoznak. Lehet, hogy nem szándékosan adta neki valaki, hanem a tápba keveredett véletlenül?

Nem tudom hogy lehet megmenteni szegénykét, én attól tartok sehogy. Ha a belső vérzés ilyen súlyos tüneteket okozott már nála, az azt jelenti, hogy több szerve is érintett. A hőmérséklet vesztés is azt jelzi, hogy kezd összeomlani a keringése, és a szervezete az alapvető funkciókat sem képes ellátni. Sajnálom.:-((

2011. jún. 12. 01:08
 10/14 anonim válasza:

Remélem ki jött az állatorvos és megoldódott a probléma.

Nézd a légzését állandóan, és ha már látod, hogy egyre lassúbb, rakj a szájába egy vékony szívószálat, és azon keresztül lélegeztesd!

Sok sikert,majd jöhet a beszámoló!

Hajrá!

2011. jún. 12. 02:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!