Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Törpesün etetése, harapása?...

Törpesün etetése, harapása? És az baj, ha kissé libafos zöld és kissé nyálkás az ürüléke? Ideális súly egy 8hetes törpesünnek?

Figyelt kérdés
8hetes törpesünim van. 1het van nálam. etetéssel annyi problémám van, hogy nem nagyon akar enni. lisztkukacot is adok neki, gyümölcsöket, száraz tápot sőt még a bébiételt is próbáltuk, meg az alutálcás macsekkaját is. Tojás máj csirkehusi leginkább semmi ilyen, talán pici tojást meg a joghurtot még no meg az reszelt alma. ennyi. Harapással meg annyit, hogy tiszta kézzel nyúlok hozzá de azért megharap, jah és céltudatosan! csak egy helyen. Az ürüléket, meg azért kérdem, mert eddig nem volt ilyesmi.
2011. jún. 4. 13:05
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

nos a féregtelenítés: amúgy első vagyok. :D

nem tudom a nevét sajnos a cseppnek. :SS (kutyáknak készült és csak állatorvostól lehet venni, olyan mint nekünk a flector pl. amit csak receptre lehet kapni) ez is ugyanolyan.

maga a féregtelenítés: lefogod a sünit szószerint mert kis izgága lesz. határozottan csináld. :D

ha jól tudom a fejükön van egy csík ahol nincs tüske. ezt a részt elhúzod és látszódni fog a fejbőre.

nos erre e fejbőrre kellesz majd cseppegtetni max. 1-2 cseppet (a sün tömegének megfelelően)

remélem tudtam segíteni ugyanis mondom nekem nincs sünöm és nincs tapasztalatom.. ://

de tudok adni négy oldalt amit én szívesen olvasgatok:

[link]

[link]

[link]

[link]

2011. jún. 5. 11:42
 12/25 A kérdező kommentje:
Köszi:D szerencsére még van egy kis időm vagy 3hónapom mire meg kell csinálnom :D am Borsodi vagy? a szóhasználatból gondolván...
2011. jún. 5. 18:51
 13/25 anonim ***** válasza:
Értem a féregtelenítést, én is tenyésztek (köszi hogy linkeltél, meg is hatódtam :D), csak arra próbáltam utalni, hogy 8 hetesen nem lehet 3 havonta féregteleníteni, mivel még csak 8 hetes :D
2011. jún. 5. 23:10
 14/25 anonim ***** válasza:

igen borsodi vagyok. bocsi az írásért csak nem kezdem nagy betűvel és nem mindig rakok pontot. xdd ilyen msn nyelv. :D

igazad van 8 hetesen nem lehet úgy féregteleníteni ahogy írtam, de már ebben a korban érdemes ugya az az egy alkalomkor megcsinálni. (:

2011. jún. 6. 16:49
 15/25 anonim válasza:

Egy nyolc hetes süninek aki 1 hete van nálad időt kell adni rá, hogy hozzád szokjon. Nem egy gumikacsa akit ha megnyomsz sípol. Ha a tápot eszi minek kell erőltetni mást? Pontosan tudja mi a jó neki. Majd szélesíted az élelmezését ha nagyobb és fogékonyabb az ízekre. Lehetséges jobban megviselte a változás mint te gondolnád. Ha harap akkor vagy kamaszodik ( főleg hímeknél kicsit előjön ez ), vagy esetleg úgy fogtad meg ahogy nem volt jó neki. Ha hízik akkor eszik is. Ha tápt hát akkor tápot. Nem lesz semmi baja, vannak sünik akik semmi mást nem esznek és túlélik. A kutyák cicák is tápoznak van aki semmi mást nem ad és élnek sok sok évig. Ez nem olyan dolog, hogy megunja a tápot és nem eszik... szándékosan nem fog éhen halni. Jellemző, hogy a sünik éjjel esznek amikor nem látja őket senki. Nekik kell pár hét míg teljesen beszoknak.

Lehet neki adni egy kis probiot, normaflort mert lehet bélflora felborulás az idegeskedéstől, hogy új helyre került. Esetleg egy kis csukamájolajat az étvágygerjesztőnek is jó de hetente max 2x és max 1-2 cseppet neki mert ha többet kap hasmenése lesz.

2011. jún. 6. 17:36
 16/25 anonim válasza:

A tenyésztők úgy adják oda a sünit, hogy 6 hetesen féregtelenítik.

A cseppet strongholdnak hívják. Állatorvosnál lehet kapni, de fel is tudja írni receptre és ki lehet váltani.

2011. jún. 6. 17:43
 17/25 A kérdező kommentje:

Köszönöm az oktatást, a harapásra már rájöttem , hogy miért is van. tetszik neki a kézmosó szer illata és ízlik neki a kezem miatta=)

Persze tudom, hogy nem egy műállatka, nem is gyötröm szegényt, enni meg nem erőltetem, hanem kísérletezem...csak amit megevett eddig nálam azt már nem. no mind1.

Azért kérdeztem, hogy Borsodi vagy e mert a kellesz szót csak azok használják :D am én is az vagyok :D ilyen egyszerű lebukni :P

2011. jún. 7. 08:42
 18/25 anonim válasza:
A kézkrémek is nagy kedvencek. Azt is szeretik nyalogatni majd megpróbálják megenni.
2011. jún. 7. 14:53
 19/25 anonim ***** válasza:
ez nekem eszembe se jutott volna h a kellesz szóval fogok lebukni. (:
2011. jún. 7. 15:40
 20/25 A kérdező kommentje:

:D hát ez van:D engem ezzel cseszegetnek hogy ilyen nincs, csak személyre és nem tárgyra, mi tárgyakra vagy tényekre is használjuk :D

Am nálunk a papír zsepi is nagy kedvenc:D tegnap pl sepregetett vele =P persze megcsócsálni már nem engedem, arra vigyázok. de ott szaladgált a kihajtogatott zsepivel a padlón:D mint valami kis eb, aki csontot talált:D

2011. jún. 8. 13:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!