Tényleg van sünmalac meg sünkutya?
Figyelt kérdés
Mert a sündisznóról tudok. És van különbség köztük?2011. máj. 30. 20:45
1/8 anonim válasza:
szia!
Nincs. Ez pont olyan, mint a vakond meg a vakondok.
Csak sün van. Ez a hivatalos neve. A többi ragadványnév.
2/8 anonim válasza:
nekem van egy olyan élrövid szőrű tengerimalacom,ami ha felborzolom a szőrét,akkor sünire emlékeztet
ő lehet sünmalac:)
3/8 anonim válasza:
a sünmalac a sündisznóbol jött, a sünkutya meg az öregek beszédében hallattszódik. mivel kutyához hasonló, ezért sünkutya, bár nem tom miért lett ez a ragadványneve.
4/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2011. máj. 30. 21:24
5/8 anonim válasza:
Még csak sündisznó sincs, sün van és kész. A köznyelv használ sündusznót, sünkutyát, sünmindenfélét, de a hivatalos verzió simán csak sün, illetve az is csak a gyűjtőnév, a különféle fajok a keleti sün, európai sün stb.
6/8 anonim válasza:
Azért nevezik a sünt "sündisznónak" meg "sünkutyának", mert eléggé érdekes handjuk van.
Régen egy késő őszi napon a nagyszüleim pajtájában találtam egy bevackolódott sünt.
Furcsa, morgó-röfögő hangja volt.
Kicsi voltam és piszkáltam. Persze nagyim jól leszidott, mert a "sünkutya" hasznos állat, megeszi a csigákat.
7/8 anonim válasza:
Arra akartam kilyukadni, hogy szerintem a hangjuk miatt nevezik őket így is.
8/8 anonim válasza:
nekem 5 hónapja vannak süneik, de ezt a hangot én még nem tapasztaltam:D:D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!