Minden a vadászgörényekről?
12 éves lány vagyok.Nagyon tetszenek ezek a kis gombócok.Szeretnék egyet,de nem nagyon vagyok tisztába azzal hogy mit eszik mekkora hely kell neki..stb.Ha tudtok linkelhettek oldalt amiket jónak találtok.Én találtam olyan oldalt ahol azt írták hogy a mindennapi friss zöldség fontos,de a másik helyen azt írták hogy hetente max. egyszer lehet nekik adni.Mennyibe kerül az oltása?Párban jó őket tartani?Ha tudtok linkeltek képet a saját ketrecetekről?Meddig élnek?Miket kell még tudni róluk?
Köszönöm a válaszokat.
Optimális életkoruk 8-10 év,tehát jól gondold meg.Nagy a mozgásigényük,sok hely kell nekik.Kizárólag ketrecben tartani tilos,és gyakran kell sétálni vinni.Fő táplálékuk a hús,és belsőségek,a zöldséget nem mindennap igénylik.Oltása 8-10 ezer ft/év,célszerű ivartalaníttatni.Ha nem akarsz felesleges szaporulatot,akkor fiút válassz.Ne kisállatkereskedésből,hanem tenyésztőtől vegyél,vagy örökbe is fogadhatsz.Örökmozgó,eleven,örökké mindent kipakoló,tolvaj kis jószágok.Sok energiát,és időt kell rá fordítanod,de maximálisan meghálálják.
Ha van még kérdésed írj:))
www.goreny.hu
www.mvk.hu
www.feketegabriella.hu
Az állatkereskedésekben kaphatók nekik készült tápok,de nagyobb mennyiségbe szerepeljen hús az étlapján.Adhatunk neki nyers csirkehúst,főtt marhahúst,de mindig belső szervekkel, csontokkal együtt.Szívesen elfogyasztja az élő egeret vagy patkányt.Naponta 14-18 órát alszik.Igényli a testmozgást.Alomra szoktatható.Nagyon játékos állat.Azt olvastam róla, hogy szeret gazdájával bújócskázni fogócskázni és birkózni.A ketrec minimális mérete 100x60x60 cm. A ketrecet minden nap takarítsuk, az „ágyneműt” pedig hetente cseréljük.
Néhány hasznos oldal (néhány infót onnan szereztem):
Az oltásról nem tudok semmit :(
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!