Miért nem tartanak patkányt az emberek?
Nekem volt 2, sajnos most halt meg a fiatalabb egy hónapja. De szép kort értek meg, mindkettő majdnem 3évet.
Én imádom a patikat, eszméletlenül édesek, és rendkívül okoksak. Egyszerűen nem lehet összehasonlítani egy hörcsöggel, vagy tengericocival...
Sokat voltak kint a szobában, ha cuppogtam odajöttek hozzám, volt hogy éjszakára is kint maradtak és teljesen szobatiszta volt mindkettő. Ha kellett vmi visszamentek a ketrecbe, a kis wc-s tálcájukhoz.
Kis kajcsival sok mindenre meg lehet őket tanítani, nagyon fogékony az agyuk. :)
És nem büdösek tisztességes takarítás mellett! Pedig nekem fiaim voltak, de nem volt velük ilyen gond.
De fontos, h tenyésztőtől legyenek, ne kereskedésből, mert egy rendes tenyésztő már kis korában szocializálja és így lesz igazán szelíd gyömöszölhető egy patesz. :)
Jelenleg helyhiány miatt, nem fért volna el még egy böhöm nagy ketrec a nyúl ketrece mellett, ezért lettek inkább egereink, azoknak a terráriuma pont befér a tévé szekrénybe.
De ha lesz helyem, tuti fogok tartani, és már tudom is hogy egy ezüst szatén patkányom lesz, azok egyszerűen gyönyörűk.
Nekem is volt 2. Okosak, pl ha kimentem a konyhába egy kicsit hosszabb időre, akkor már gyanították, hogy kaja lesz és felmásztak a ketrec tetejére, ott vártak rám.
Ha kiengedtem őket nem mentek vissza a ketrecbe, mert volt egy szekrény, amibe szívesebben kültöztek be, viszont régebben is volt 1db patim, ő azt csinálta, hogy ha kinyitottam a ketrecet, 1 órát mászkált a lakásban mindenfelé, utána visszament teljesen magától.
Egyébként meg mindegyik egy külön egyéniség. A 3 patkány 3 féleképpen viselkedett.
Én nem szeretem az ilyen kis rágcsálókat, semmit sem lehet velük kezdeni.
nekem a "nagyobb" álltok valók.
Amúgy van hörcsögünk, de én félek tőle. Szerintem nem aranyos...
Nekem van macskám és nyuszim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!