Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A nyuszik mennyire bírják az...

A nyuszik mennyire bírják az utazást?

Figyelt kérdés
Persze Pesten vettem és azt kibérte amíg haza vittem(kb.1 óra),de jövé héten lemennénk a kolléganőmhöz sütögetni és ott is van nyuszi.Arra gondoltam h. elvinnénk hozzájuk(legyen egy játszópajtársa+tudjon a fűbe rohangálni),de az legalább 2 óra lenne csak oda az út.A hordozót alapból nem nagyon szereti.Napközben midnig ki van engedve,tud futkározni, este a ketrecébe van bezárva.De félek h. nem fogja kibírni az utazást.
2011. máj. 19. 12:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A nyuszik elég érzékeny kis állatkák, szerintem ne vidd magaddal. Most nem pusztulna el, ha vinnéd, de hamar elvesztik a bizalmukat, ugyanúgy, mint ahogy az ember is nehezen férkőzik az ő bizalmába
2011. máj. 19. 12:31
 2/11 A kérdező kommentje:
Az állatorvosig kibírta, bár az csak kb.1 óra volt oda-vissza és utána nem szaladt el tőlünk.
2011. máj. 19. 12:40
 3/11 anonim ***** válasza:
Igen, csak gondolom nem ketten lesztek a kolléganőddel. Mindenki majd "simizi", mert milyen aranyos, amellett ott lesz az idegen nyuszi is. Ha szeretnéd vidd persze, de én személy szerint nem merném
2011. máj. 19. 12:43
 4/11 anonim ***** válasza:

Én vidéki tenyésztőtől vettem a nyunyómat, 2 és fél órát utazott, nem lett baja, és ugyanúgy szelíd maradt. Az állatorvos beadta neki az oltásokat? Ha igen, mit és mikor? Mert kell neki ismétlő is, utána lesz teljesen védett a 2 fő betegség ellen. Továbbá nem biztos, hogy a kolleganőd nyuszijával ki fognak jönni, fiú-fiú páros és lány-lány páros bántja egymást, és ha a te nyuszid még kb. 6-7 hetes, akkor maradandó lelki sérülést is szerezhet neki a másik nyuszi terrorja. Ajánlom a www.torpenyul.hu lapot, ott minden kérdésedre megkapod a választ tapasztalt nyuszisoktól, érdemes lenne ott szétnézned a témában, hidd el, sokat tanulhatsz :)

Remélem tudtam neked segíteni.

2011. máj. 19. 13:48
 5/11 A kérdező kommentje:

A nyuszim kb 3 hónapos, eddig 1 oltása volt,az ismétlőt már kellett volna 2 hete,de nem tudtuk elvinni.

Mindkét nyúl lány.

Annyit tudok h.az én nyuszimat állatkereskedésben vettem és ott együtt volt más nyuszikkal, a kolléganőm nyuszija meg macskákkal van együtt.

2011. máj. 19. 15:19
 6/11 anonim ***** válasza:
sztem neeeee egy lány nyuszi kb egy tigrisnek is nekimenne hogyha a területéről van szó :D nagyon kis harciasak tudnak ám lenni
2011. máj. 19. 20:19
 7/11 anonim válasza:
Az én nyuszim 1,5 éves és soha se szeretett utazni. Mindig gubbaszt utazáskor, akármennyi időbe is tellik. De lehet, hogy ez csak "egyéni".
2011. máj. 19. 20:24
 8/11 A kérdező kommentje:
Én is félek, lehet nem fogom vinni mert nem akarok balhét, azt kétlem h. nyugiba lenne,mert angyon kis virgonc,de verekedést meg ilyeneket nem szeretnék.
2011. máj. 20. 06:54
 9/11 anonim ***** válasza:
3 hónapos, akkor még nem ivarérett, ő ezért nem fog balhézni, de ha a kolleganődé már ivarérett, akkor bizony neki fog menni. Az nem jelent semmit, hogy állatkereskedésbe együtt volt több nyuszival, amíg nem ivarérett egy nyusz, addig nem minden esetben területvédő. Én így nem vinném a helyedben..
2011. máj. 20. 19:54
 10/11 anonim ***** válasza:

A mi nyuszinkból kiindulva biztos elvinném. A mi nyuszkónknak nem okoz gondot az utazás. Szobanyúl, ezért amikor hazamegyünk a szüleimhez családi házba, mindig elvisszük, hogy futkozzon a fűben. Amikor elindul az autó, leveszem a hordozójának a tetejét, hogy kilásson és simogatom. 15 percig nézi az elsuhanó házakat, fákat, mozog kicsit, aztán elnyugszik: lefekszik és peace :) És se pisi, se kaki, a 2 órás utat simán kibírja. Az első ilyen útnál félúton megálltunk, hogy megpisiltassuk, de nem volt értelme. Amikor pedig már ott vagyunk a kertben, nagyon jól érzi magát, rohangál össze vissza, ugrál, produkálja magát,ha figyeljük. Erdőbe is szoktuk vinni pórázon, nagy élmény neki az is :) Egyébként pedig teljesen szobatiszta, se bogyó se pisi nincs, ha a lakásban elengedjük, lehet, ezért nem gond neki az utazás. Egyébként 2 hónapos a drága.

Én azt tanácsolom neked, hogyha nem te vezetsz és rajta tudod tartani a szemed, próbáld meg így. Álljatok meg óránként, ha van póráza, engedd ki pisilni, mozogni. Csak azért merek az utazás mellett érvelni, mert a mi nyuszink is jól viseli (nem is tudnánk otthon hagyni egyedül). Majd írd meg, hogy döntöttél. Jó nyuszizást!

2011. máj. 23. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!