Miért büdösebb és lágyabb néha a törpenyuszim széklete, mint máskor, ha ugyanúgy etetem? Lehet ellene tenni valamit?
a nyuszik széklete kétféle, van az ún. lágybélsár, amire te gondolsz szerintem, de ezt a nyuszik vissza szokták enni, sok számukra fontos vitamin van benne, és vannak a normál bogyók... fiatal nyusziknál előfordul, hogy meghagyják, ha felnőtt korban meghagyja, akkor lehet túl sok kaját kap..
"Az egyik egy puha állagú szőlőfürtszerű ürülék (ún. lágybélsár, vagy vitaminbélsár). Ezzel régebben ritkán lehetet találkozni, mert ezt a nyúl általában azonnal felvette. Manapság a jó minőségű tápláléknak köszönhetően viszont gyakran meghagyják. úgymond "túl jól" vannak etetve. Ezzel a gonddal egyet tudunk tenni: a ketrecben meghagyott szőlőfürtötkiszedjük, mielőtt még a nyúl beletapos, és szétkeni. Ennek a végterméknek a szga nem épp rózsaillatú, és ráadásul a nyúl alegritkább esetben teszi az alomtálcába. Persze, azt is tehetnénk, hogy a táplálékot cseréljük "rosszabb minőségűre", mert ekkor újra használná a vitaminokban gazdag végterméket a hiány pótlására, de ugyan ki akarná a nyusziját rosszul tartani? A másik a "nyúlbogyó", egészséges nyúlnál kemény, nem kenődő gombóc, gyakorlatilag szagtalan, benne jól megfigyelhetőek a nem emészthető növényi maradványok."
ez egy nagyon jó kis írás, innen másoltam az előbbi válaszhoz.
Köszönöm a választ:)
Megnyugttattál azt hittem,hogy valami más baj van vele,de így akkor örülök,hogy náluk ez természetes dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!