Mik ezek a malackámban?
Figyelt kérdés
Most vettem észre, hogy a tengerimalacomban fehér mászó kis bogarak vannak? Mik azok? Mit csináljak?2011. máj. 3. 12:33
1/8 anonim 

válasza:

Tetvek.Vegyél neki bolhaport ami tetvekre is jó.Ami kutyáknak való az is jó neki.Én azt használtam mikor tetves lett.
2/8 A kérdező kommentje:
nem kell elvinni orvoshoz?
2011. máj. 3. 12:39
3/8 anonim 

válasza:

Ha gondolod, megmutathatod, ő is tud rá adni megfelelő írtót.
4/8 anonim 

válasza:

Az a tuti, ha elviszed orvoshoz, ő segíthet abban is, hogy hogyan kerüld el az újrafertőződést.
5/8 Platypus 

válasza:

Ha a mászkáló cuccok láthatóak, akkor nem kell elmenned orvoshoz, ártani persze sosem árt. Ezek szőrtetvek, ők a könnyen kiirtható élősködők. Az atkákkal van a sok gond, ezeket nem lehet látni, csak a tüneteket. Inszekticid2000 nevű szert érdemes venni, ezzel egy fürdetés után le kell fújni a malacot. A ketrecét, felszereléseit alaposan ki kell mosni valami erősebb tisztítószerrel, aminek nem sima a felülete, azt nem árt befújni az inszekticiddel is. Ha a szobában, ahol ki szoktad engedni, van szőnyeg, akkor érdemes azt is lefújni.
6/8 anonim 

válasza:

Vidd el orvoshoz minél hamarabb!Tetveknek gondolom vagy ilyesminek!
7/8 anonim 

válasza:

Akár tetű, akár atka érdemes dokihoz vinni. Ivermectin hatóanyagú injekciót kaphat, vagy csak rácsepegteti és ezt kell 2-3 alkalommal ismételni. Ez szépen kiirtja a nemkívánt lakókat.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, holnap az első dolgom lesz!:)
2011. máj. 3. 22:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!