Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nemrég kaptam 2 degut, adnátok...

Nemrég kaptam 2 degut, adnátok tippeket?

Figyelt kérdés

2 fiú degu,6 hetesek,most van először kisemlősöm :)

mit lehet neki adni enni,vizet lehet-e,rágcsálnivalót? olvastam róluk,de egyik helyen ezt írták,másik helyen azt...papírzsepit ilyesmit?amit csak lehet írjatok már le légyszi,a tapasztalataitokat!köszi

2011. máj. 2. 20:46
1 2
 1/19 anonim válasza:
Hát rágcsálnivalót, vizet is kell ,jobb ha önitatót veszel. és az enyéim szerették a wc-papír gurigát :D elrágcsálták :)
2011. máj. 2. 20:54
 2/19 anonim ***** válasza:
Deguknak való magkeveréket adj nekik enni, hozzá lehet adni almát, répát, víz kell nekik golyós önitatóból. K betűs növényeket ne adj nekik, vagy csak nagyon keveset. Papírzsepit, rongyot, wcpapír gurigát adhatsz nekik játszani. Egy befőttes üvegbe tegyél csincsillahomokot, hogy fürödjenek benne. Az emeletek közé tehetsz függőhidat, vagy vastag kötelet. Tegyél be nekik függőágyat, házikót, futókereket, ami minimum 20 cm átmérőjű, de minél nagyobb, annál jobb. Amit tilos dekorációnak, vagy talán enni: tiszafa,boroszlán, lonc termése,kecskerágó, fagyal termése,aranyeső,gyöngyvirág,gyűszűvirág,leander,mák,maszlag,őszi kikerics,puszpáng (buxus),ricinus,sárkánygyökér,sisakvirág,szömörce,boróka,magyal, cédrus, friss fenyő a gyanta és az illóolajok miatt, citrusfélék, csonthéjas gyümölcsfák ágai. Rágcsálni való ágat is tegyél be, Naponta engedd ki őket szaladgálni, simogasd őket, foglalkozz velük:)Hirtelen ennyi, ha eszembe jut még valami írok.
2011. máj. 2. 20:58
 3/19 anonim ***** válasza:
Jajj, és lilaakácot sem szabad, fehér akácot kaphatnak levelestül, csak a tüskéket szedd le, biztos ami biztos alapon:)
2011. máj. 2. 20:59
 4/19 anonim ***** válasza:

ja ne a wc papírt add nekik, hanem csak a gurigát! mehet mindenféle karton is. de ezt nem megeszi, csak a fogát koptatja!

azt tudom, hogy cukrosat semmiképp ne adj neki, még kekszet se!!!

a barátom deguja imádta, de elpusztult tőle...

(amúgy az állatkereskedőhöz is visszamehetsz megkérdezni, ő tuti nem mond hülyeséget:))

2011. máj. 2. 21:00
 5/19 anonim ***** válasza:
Na az állatkereskedős kérdezősködést nem javaslom, nem szokott jó vége lenni...
2011. máj. 2. 21:02
 6/19 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek! szoktam adni nekik kukoricát,meg napraforgót,meg naponta egy-egy tökmagot! a répát nem nagyon eszik:S ja meg írtátok,hogy engedjem ki őket...na hát ezt nemtudom,hogy oldjam meg és hol,mert a lakásban félek,hogy elbújik és nem jön elő...vagy,hogy engedjem ki őket? jöhetnek még tippek,trükkök:) egyébként nagyon aranyosak,mindig mikor kézbe veszem őket egyből a nyakamba másznak :D imádom őket:) és már nevük is van : Pixi és Dexi(dexter) :D
2011. máj. 3. 14:37
 7/19 A kérdező kommentje:
ja meg olvastam valahol,hogy akácot MINDENEStül lehet nekik adni,virágját mindent...de hát az tele van cukorral...akkor azt lehet vagy nem?
2011. máj. 3. 14:41
 8/19 A kérdező kommentje:
kiengedtem őket,de valahol kibújtak a barikádból,most az ágy alatt dekkolnak és nem jönnek elő :/ mi legyen? HELP!!!
2011. máj. 3. 16:19
 9/19 anonim ***** válasza:
Kijöttek? Egyébként nem kell semmi barikád, csak annyi, hogy a vezetékekhez ne tudjanak hozzáférni. Ha leülsz a szoba közepére, és csöndben, mozdulatlanul vársz, akkor a legfélénkebb degu is egy idő után oda fog menni. Ha odamegy, ne fogd meg, mert akkor elvész a bizalom, hogy nem lesz semmi gond, ha odamegy hozzád. Várd meg, amíg az öledbe mászik, és állj fel, így nem fog megijedni:) Mondjuk nekem ilyen gondom nincs, ha hívom őket, odajönnek hozzám:)
2011. máj. 4. 13:16
 10/19 anonim ***** válasza:
Az akác virágából pedig csak keveset kapjanak, napraforgómagot és kukoricát szintén csak kicsit, mert elhíznak tőle, elzsírosodik a májuk, úgy, hogy észre sem veszed. Adhatsz még nekik uborkát, salátát, ha nagyon megmosod, és csak keveset. Ha bármi kérdésed van még írj privit, az e-mail címemet gyakrabban nézem mint a gyk-t:)
2011. máj. 4. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!