Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogy vegyem rá anyuékat a...

Hogy vegyem rá anyuékat a nyuszira?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék egy kisnyuszit, már ki is néztem, valami tündéri. 17 vagyok, érzek magamban annyit, hogy felelőséggel gondolkodjak róla. Arról nem is beszélve, hogy 10 éve van saját állatom(állataim, most éppen 2 csíkos fűegér, egy akváriumnyi hal, egy nagy vízicsiga, 1 dzsungáriai törpehörcsög)Őket saját költségre látom el, de úgy érzem beleférne egy nyuszi is. A Fressnapfba most van 10ezerért teljes nyuszicsomag, ahhoz még vennék szénatartót és almot plusz alomtálat, már mindennek utánanéztem. A nyuszi 4500 forint. kb 20-22 ezer forintból kijönne. A szüleim is látják, hogy minden eddigi állatommal (ezeken kívül volt már tengerimalacom, kutyám, teknősöm[jó nagy is]) megfelelően bántam. Ha gyűjtögetek, a fedezet is meg lenne rá. Miért nem engedik?
2011. ápr. 18. 15:49
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nem kaphat a nyúl kukoricát meg napraforgót?Én pedig kétnaponta adok neki valamennyit.
2011. ápr. 19. 10:51
 12/15 A kérdező kommentje:
én ugy hallottam, hogy nem kaphat. ezért nem felel meg neki az általános rágcsálókeverék, mert abba mindkettő van, de javítsatok ki. :)
2011. ápr. 19. 15:28
 13/15 anonim ***** válasza:

Igen valóban nem szabad adni nekik, mert rendszeres adagolása, hosszútávon nagyon sok problémát okozhat, úgyhogy annál jobb lenne ha nem adnál neki.

Egéybként Budapestről én leginkább Halászi Barbit ajánlanám

itt a weboldala: személyesen fel lehet hívni őt, vagy e-mailban érdeklődni nála.

weboldal: [link]

igazán lelkiismeretes lány.

[link]

nekik valami csodálatra méltóan szép nyuszijaik vannak. ha jól tudom ők is pestiek.

[link]

és őket is nagyon nyugodt szívvel ajánlom, magyarország mondhatni legjobb állatorvsaival vannak kapcsolatban folyamatos tanácsadással végzik munkájukat, ha nyuszi akkor csak ezek közül.

[link] ?page_id=93

itt legalul még találsz pár linket.

a kezdőcsomag alapvéve nem rossz. a tálkával meg az itatóval és a ketreccel semmi bajom, de a táp szerintem nem a legjobb, a háznak a bejárata pedig szerintem irreálisan kicsi. az első hónapokban biztos jó lesz neki, de fél éves kora után max. a feje fér be.

a "törpe" szó nem arra utal hogy a nyúl 20cm-re nő meg. A másik legelkeserítőbb tény számomra, hogy majd jön a 4-6 éves kislányka, hogy "jajj nyuszikát akarok" megy az anyuka fressnapfba, na jéé megkapom "tök olcsón" valami kezdő cuccot, amibe hát van kaja meg faforgász oszt' ennyi. A szülők lényegében soha nem fognak utána nézni, hogy mi is kéne egy nyúlnak, csak van aztán kész, ami van a kezdő csomagban, az kell neki, majd azt pótoljuk újra, pedig a legfontosabb a SZÉNA. :(

Úgyhogy jobban jársz ha veszel 5000ért egy ketrecet;800ért holywood tápot, 800ért itatót, 500ért tálkát 1000ért szénát 300ért forgácsot. kijöttél:

8400 Ft-ra úgy, hogy sokkal minőségibb dolgokat vettél. Házikó meg szerintem fölösleges, legalábbis ilyen előregyártott kicsiben, sokkal jobb ha csinálsz vagy kartonalpból barkácsolsz gy jó nagyot. én is csináltam neki és semmivel sem roszabb mint amit megveszel.

Szia :)

2011. ápr. 22. 12:31
 14/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönök mindent! :)
2011. ápr. 26. 09:19
 15/15 anonim ***** válasza:
A 2. oldalon az elsőhöz szólnék, én vagyok a "nyuszíííí"-s :D Azt nem tudom, hogy lehet-e, de az enyém meg sem ette, amíg búza-kukorica keveréket kapott. Kiválogatta, és ha az volt csak a táljában, inkább kiette maga alól a szalmát :)
2011. ápr. 26. 13:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!