Miért ölik meg a nyulaim a fiókáikat?
Sose fogtam meg oket. Ha veletlen szetszorna a kicsiket akkor bottal terelem ossze oket. Ezert meg sose olt meg egyet se.
Rogton a szoletesuk utan szokta szetcibalni oket.
Nálunk házi nyuszik voltak. Köztük is volt egy ilyen. Kétszer lett fedeztetve, mind a kétszer megölte a kölykeit. Többször nem lett párosítva, ment pörköltnek. Egyszerüen nem volt alkalmas anyának. ( én nem eszek nyúl húst, anyósomé volt )
Sajnos vannak egyedek amelyek nem alkalmasak anyának. Én így tudom.
Én a rossz tartási körülményekre és/vagy a rossz származásra gyanakszom. Vagy túltenyésztett (fiatalon és gyakran elletett) szülőktől vannak, vagy egyszerűen nem érzik magukat biztonságban ott és úgy, ahol és ahogy tartod őket. Kicsi a hely, nem megfelelő a kaja, nem érzik magukat biztonságban, satöbbi. Vagy ugye a nem megfelelő szelektálás miatt egyszerűen csak ilyenek, ki kell vonni őket a tenyésztésből és kész.
Ha "étkezési nyúl" a téma, akkor a következő mondatot hagyd figyelmen kívül, de ha társállatnak szánt törpenyúl, akkor jelezném, hogy ha normálisan foglalkozol a nyulaiddal, akkor akár meg is foghatnád a kicsiket, ugyanis amelyik állat nem fél a gazdájától, az a kölykeit se félti.
Etkezesi nyul. Tartas meg nem lehet olyan rossz mert mellette a masik nyulam kituno anya ugyanolyan korulmenyek kozott. Monjuk az egesz ketrecet belatni, nincs olyan elkulonitett resz ami ugymond rejtve lenne szem elol.
Ez talan segitene?
A válasz egyszerű.
A) A szervezete még nem készült fel a szülésre.
B) Egyszerűen nincs teje, és inkább megöli őket: Ez állati ösztön.
C) Túl gyakran fedezteted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!