Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mennyibe kerül két tengerimala...

Mennyibe kerül két tengerimalac gondozása?

Figyelt kérdés

Pár hónap múlva költözünk össze párommal, és szeretnénk tengerimalacot. Lehetőleg kettőt, hogy ne unatkozzanak, ha nem vagyunk otthon.

Nektek mennyibe került az indulás, és havonta mennyibe kerül a gondozásuk?

Szeretném jó minőségű táppal, egészségesen etetni őket.

2011. ápr. 12. 21:08
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Mi a párommal szintán 2 malackát tartunk, de rendesen el vannak kényeztetve...uhh bele sem gondolok, mi lesz, ha gyerekünk lesz :)

Szóval a terráriumot és a görgős tartót a párom készítette bútorlapból és üvegből. Profi munka és csak anyagköltség volt vele.

A forgácsot egy ismerős asztalostól szerezzük, nagyon jó minőségű, nem porol és mégm ingyen is van.

A kaja az már húzósabb: a Vitakraft termékcsaládot szinte elejétől a végéig megkóstoltattuk velük, a Menü maradt és a szénájuk, meg a Drops és pár extrább nyalánkság. A Pepe családból imádják a gyógyfüvet, a borsó-és tökhéjszirmot, tehát ezeket is állandóan pótoljuk. Ezek alapján a havi "magköltség" kb 5-6 ezer Ft.

A zöldséget hetente vesszük (saláta-bár ezzel csínján kell bánni, de nagyon imádják, kígyóubi, paradicsom, répa, alma, zeller, cékla, sütőtök, brokkoli, körte. Így a nyári hónapokban kb hetente 2000 Ft, télen ennél nyilván 40%-kal drágább.

Ami ingyen van, és imádják, az a tyúkhúr. Ezért elmegyünk a párom szülehez, és az ottani erdőből szedjük. Véletlenül sem benzingőzös helyen, és jó alaposan be kell áztatni, aztám megmosni, közben a gaztól szétválogatni.

Emellett egyszer-kétszer előfordul, hogy állatorvoshoz kell menni, bár szerencsére nem gyakran, de számolni kell ezzel is.

Meg amit még tartok otthon, az a Nizoral sampon, 4 havonta fürdetem őket, és ez kíméletes a bőrükhöz.

Tudom, hogy nem kevés, de szépen megoszlik a költség, egyszerre nem olyan sok. És én nem is sajnálom azt a pénzt rájuk szánni. Csak legyenek egészségesek! Sokan mondják egyébként, hogy a Vitakraft nem jó, több állatkereskedés nem is tartja. Az én malackáim kicsi koruk óta eszik és teljesen jól érzik magukat, a kedvük is jó.

2011. ápr. 15. 14:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!