Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Lehet társat rakni a kb. egy...

Lehet társat rakni a kb. egy éves patkány mellé?

Figyelt kérdés

Mostanában sajnos nem nagyon érek rá, és nem is fogok, és úgy veszem észre, hogy nagyon magába fordult. hétvégén szinte egész nap csak alszik, és csak akkor hajlandó előjönni nekem ha kaja van nálam. nem olyan kis izgága mint régebben, aggódom érte. lehet neki ennyi idősen társat szerezni? csak mert úgy tudom hogy a patkányok nagyon territoriális állatok, a hugom tengerimalacait mégis simán elfogadta,

mit javasoltok?

16/L

2011. ápr. 12. 20:28
 1/8 anonim ***** válasza:
Úgy tudom, bár nem biztos hogy hímhez rakhatsz nőstényt, de ha a nőstényhez vennél egy hímet az nem biztos hogy megtűrné a területén! Ez hörcsögös tapasztalat, mert náluk a tenyésztésnél a hímhez kell a nőstényt berakni...de szerintem a patkányoknál is lehet így van.
2011. ápr. 12. 20:32
 2/8 anonim ***** válasza:

Nekem is fiú patkányaim voltak, és őket se egyszerre hoztam haza. Én szerencsések közé tartozok, semmi baj nem volt az összeszoktatással. És én ajánlom is, hogy vegyél mellé társat, nagyon igénylik a társaságot, szegényke ne unatkozzon egyedül. :( De csakis fiút!! Ha egyre nincs időd, feltételezem nem szeretnél sok-sok kicsi patit.

Minél fiatalabbat, és türelemmel szoktasd össze őket egy semleges területen.

Ajánlom ezt az oldal: rodantologia.hu Sok patist találsz itt, akik szívesen segítenek. :) És tenyésztőkre is lelhetsz. :)

2011. ápr. 12. 20:39
 3/8 A kérdező kommentje:
nekem lány pateszom van.ergo lányt rakjak mellé? :D és a semleges terület az az hogy kiveszem,őket, és úgy? vagy pedig egy tejesen új ketrec kell? köszönöm az oldalt! és a válaszokat is természetesen:)
2011. ápr. 12. 20:42
 4/8 anonim válasza:
Nekem 2 lánykám van. Körülbelül féléves volt az idősebbik mikor megvettem a kicsikét,és egyből összebarátkoztak, most már szét se lehet őket választani, játszanak,összebújva alszanak,mosdatják egymást:) Szóval szerintem mindenképp szerezz neki egy társat,lány mellé lányt. Sok sikert!
2011. ápr. 12. 20:47
 5/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen, szerintem akkor keresek neki társat:) az gond ha kisebb tárat szerzek, vagy próbáljak egykorút? + most ennek a patesznak egy 44X42x26 s ketrece van. kéne nekik nagyobb akkor vagy meglesznek ebben ketten?
2011. ápr. 12. 20:51
 6/8 anonim ***** válasza:

Semleges terület lehet egy elkerített rész a szobádban, az ágyad, a kád vagy bármilyen hely, ahol a nagy pati is megilletődik kicsit és nem érzi sajátjának a helyet. Én kicsit ajánlok(és lány mellé lányt persze), így az eredeti lánykád valószínűleg az ismerkedés után pátyolgatni fogja leginkább. :) Nem kell új ketrec, csak takarítsd ki jó alaposan, és ha kint már elvannak mehetnek be szép lassan. Mondjuk vedd le a tálcáról a rácsos részt és úgy tedd be őket, itt még közbe tudsz lépni. Utána mehet rá a ketrec rész is.

Csipogás biztos lesz az elején, de amíg nem durvul el, hagyhatod őket. El kell dönteniük ki lesz a főnök, nekem a 6hetes tökmagom rögtön rendre rakta az akkor már több, mint fél kilós fiamat. Onnantól együtt aludtak mindig, és nem veszekedtek. :)

2011. ápr. 12. 21:56
 7/8 anonim válasza:
Az enyémek is kb ekkorába vannak,kényelmesen elférnek,a játékok is,de persze ki is szoktak jönni szaladgálni.
2011. ápr. 12. 21:59
 8/8 anonim ***** válasza:

Nőstény pati mellé mindenképpen nőstényt vegyél, nem lenne jó neki, ha ilyenkor kezdené el őt zaklatni egy buzgó hím... Úgy értem most még nincs gond talán a leendő kispatikkal, de lassan a patid szervezetét már nagyon leterhelné, megviselné. Nekem egy hím patim van és egy fél évvel fiatalabb nőstényem. Nem volt velük gond, elfogadták egymást. De azóta mindig vannak kispatik, szóval külön kell néha tennem őket... :S Ha különneműeket veszel, neked is ezt kell majd tenned, amihez másik ketrec kell, stb...

Gyakorlatilag a patkányok hamar elfogadják egymás társaságát. Gond csak akkor lehet, ha két hímed van, de ők is jó eséllyel szoktathatók össze. :)

2011. ápr. 13. 13:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!