Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogy értékelitek, hogy húsvétk...

Hogy értékelitek, hogy húsvétkor mindenki nyulat vesz?

Figyelt kérdés

Szerintem borzasztó, ha valaki ünnep miatt, vagy ajándéknak állatot vesz, mikor át sincs gondolva, hogy mi lesz vele, ez egy állat életéig tart.. stbstb..

Mert nem az van, nekünk is kiállatkereskedésünk van, 2 szemszögből tudom nézni, 1: a sok ember veszi a nyulakat, milyen jó pénz, 2: mit fog vele csinálni? nyúlpörkölt? át van ez gondolva? elmerjem adni azt az életet?

2011. ápr. 10. 21:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Nekem kiskoromba apám hozott egy húsvéti nyulat, fehéret, de az sok évig a fürdőszobában lakott. Én pl nem is kértem, de azért tetszett, olyan szép nyuszi volt.
2011. ápr. 11. 16:53
 12/14 anonim ***** válasza:

nekünk is volt gyerekkorunkban, odaadtuk mamáméknak, meg egy ismerősünknek.

Így felnőtt fejjel, már elítélem aki nyulat vesz a gyerekének, és a bérbeadást se tartom jó ötletnek, mert még azt fogja hinni, hogy bármit visszavihet amit megun.

Azon se csodálkoztam, hogy az állatkert már nem veszi be a megunt nyuszikat, hiszen olyannyira rájuk kaptak hogy nagy tételbe vitték be, ezzel nem tanul senki felelősség vállalást.

Aki tényleg nyulat szeretne és vállalja hogy akár 10évig is gondozza, annak mindegy, hogy mikor lesz nyula. (főleg ha várni kel rá hónapokat).

2011. ápr. 11. 18:38
 13/14 anonim válasza:
általában a szülők kisgyerekeknek szoktak venni. de pl én azért most vásárolok majd be a nyuszinak, mert ilyenkor sokkal olcsóbb a ketrec :D a nyuszit, majd nyár végén fogom megvenni, amikor többet tudok vele foglalkozni :)
2011. ápr. 11. 22:16
 14/14 anonim ***** válasza:
Szörnyű dolognak tartom én is. Én tavaly februárban vettem az első nyuszim, azóta már van társa is. A kisállat-kereskedésben az eladó mondta, hogy a nyuszim csak véletlenke, majd a húsvéti szezonban lehet igazán válogatni, de mi nem vártuk a szezont, mert már több mint fél éve készültünk a nyuszira, mire megvettük, már minden felszerelés otthon várta. Sajnos a szülők bele sem gondolnak, hogy a tenyérnyi kis pihe-puha szőrgombocból esetleg egy 6 kilós nagy házinyúl lesz, aki a sok dögönyözéstől, nyúzástól, cipelgetéstől cseppet sem lesz barátságos, sem bújós. És akkor mi a megoldás, kirakjuk az út szélére, majd lesz valahogy. Nagyon szomorú ez. Sajnos az emberek tudatában még mindig benne van ez a hülyeség, hogy húsvétra nyuszit veszünk, a kisebb állatkereskedésben gyakorlatilag elfogytak a nyuszinak való felszerelések. Sok időnek kell még eltelnie ahhoz, hogy az emberek felelős állattartók legyenek.
2011. ápr. 12. 17:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!