Hogyan szelídítsem meg cukormókusom?
:D Ez jó. Nem tudom hogy lehetne, hát próbálgasd simogatni. Biztos nehéz, és nagyon sok türelem kell hozzá, mert alapból elég vad állatokról van szó. Már az is egy nagy előrelépés hogy nem harap. Ezek szerint a tied már jól nevelt :)
Nekem a csincsillákkal van ilyen bajom, pedig azt egyszerűbb. Az egyik az simán engedi, hogy vakargassam a fejét, a hasát. A kisebbik, az meg semmit nem hagy. A kaját elfogadja kézből, aztán elszalad vele.
Ez még azt jelenti, hogy nagyon nem bízik meg bennem.
Ha már ott enné meg a kaját egyből, ahol kapja, az már a bizalom jele lenne. Viszont emlékszem, hogy az öregebb csincsillának is sok idő kellett, mire kezes lett. Több hónap és úgy, hogy minden nap próbálkoztam simogatni.
Eleinte csak akkor hagyta ha adtam neki mazsolát, most meg már odajön és odadugja a pofiját, várja hogy vakarjam és a kaja nem is kell, szóval nem azért jön oda.
Szerintem adj neki ennivalót.Aztán ő elkezdi enni a kaját.
Te óvatosan kezd simogatni.Ne légy vele erőszakos mert meg-
harap nekem elhiheted,mert nekem Szibériai mókusom van és ez
már megtörtént velem.De ha még pár napja vetted akkor kÍvul-
ről kedveskedj vele mármint a ketrecen kÍvulről de azért né-
ha nyúlj be és óvatosan simogazsd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!