Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Húsvétra kapok egy (vagy...

Húsvétra kapok egy (vagy kettő) nyuszikát. Nagyon szeretem őket, de félek hogy ők is megvadulnak, mint az eddigi többi. Hogyan lehetne megszelidíteni őket? Én egy nagyon nyugis, gyimakolnivaló nyuszit szeretnék, aki nem karmolászik mindenfelé.

Figyelt kérdés
2009. febr. 27. 20:09
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:
jah, és nagyonis meggondoltam a dolgot;)
2009. febr. 27. 20:39
 12/24 A kérdező kommentje:

Tehát senki sem tudja hogyan lehet szelidíteni??

...lécci.:)

2009. febr. 27. 20:46
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Törpenyuszi!!

Az állítólag még a labdát is visszahozza.

Bár nekünk volt nyulunk, és nem vadult meg, sőt! Már öt éves volt, és mint egy bölcs! Okos volt tényleg!

Ne tegyetek össze két baknyulat, azoknak kötelező verekedniük.

De tényleg, frankón megvadult? Mi? Vicsorgatta a fogát, ordítot, tört zúzott?

2009. febr. 27. 20:46
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baja nem lesz a nyúlnak a ketrecben tartástól, ha nem túl szűk, és gondozzák. Nyulak milliói élnek ketrecben, s jól.
2009. febr. 27. 20:48
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Nekem 2 éve nyuszkóm és nagyon szeretem, imádom, egy pillanatig nem bántam meg hogy magamhoz vettem. Az enyém nem kimondottan vad, de azt el kell fogadni hogy nem olyanok mint a kutyák vagy a macskák. Más a természetük és ehhez nekünk alkalmazkodni kell. Nagyon sokat kell velük foglalkozni, naponta több órára kiengedni, játszani vele, simogatni, hogy megbízzanak benned. A vadság egyébként szerintem nagyban összefügg az ivarossággal. Ilyenkor a nyuszikat megőrjítik a hormonok, agresszívvá, rombolóvá válhatnak. Ezen sokat segíthet az ivartalanítás. Ezen kívül a nyuszik nem szeretik ha "nyúzzák" őket, nem lehet állandóan emelgetni, gyúrmókázni, húzni-vonni őket, van amikor békén kell hagyni őket.
2009. febr. 27. 20:50
 16/24 anonim ***** válasza:
68%

Két drágám van, mindkettő szobatiszta, egyik hallgat a nevére, másik ölbemászik, puszikat ad.

Több hónapon keresztül türelmesen vártam, hogy elkezdjenek érdeklődni irántam, felolvastam, minden nap kicseréltem az almot és kimostam a ketrecet, míg nem voltak szobatiszták. Ezek csak példák.

Kutyám is van, macskám is volt, nem összehasonlítható.

Ha normálisan bánsz velük, akkor kezesbárányok. Napi 3 óra foglalkozást igényelnek. (Min 3 óra...)

Én a helyedben NAGYON meggondolnám, ha nincs végtelen türelmed, pénzed csúcsminőségű tápra (nem hízlaló táp, hanem rendes + ugye a zöldségek), nem vagy hajlandó lemondani egy- két találkozót a barátaiddal, egy-egy utazást, akkor nem ajánlanám.

Ráadásul szeszélyes állatok, nem lehet őket felvenni, mert azt nagyon rühellik. Oda mennek, ahová nekik tetszik, a pórázt is van amelyik sok ideig szokja. Hallottam már olyan nyúlról, akinek 2 évébe került míg egyátalán hajlandó volt elvenni a gazdája kezéből a falatot.

Rendesen a nyulak csak akkor vadak, ha rosszul vannak tartva. Enyémek naponta ki vannak eresztve pár órára.

Mellesleg ha már felteszel egy krédést, nem kéne bunkón válaszolni.

A húsvéti nyúl nem jó ötlet, de gondolom visszafordíthatatlan vagy (bár vszínűleg hamarabb elpusztul, ilyenkor gyakoriak a génhibás egyedek a túltenyésztésük miatt.)

Nagyon nem megfelelően tarthattad őket, ha nem voltak békések és karmoltak....mellesleg félévente le kell vágnia körmüket, illetve alom kihordása előtt nagyon rövidre.

2009. febr. 28. 00:41
 17/24 anonim ***** válasza:
67%

Ja és a két nyulat max 4-5 hónapig lehet együtt tartani, utána ölni fogják egymást.

Tehát két ketrecre számolj, ami egy házinyuszi tekintetében olyan 120-asnek kéne lennie (mármint 120 cm hosszú, vagy 100 cm hosszú).

A strapabíró ketrecek ilyen méretben 13000-50000-ig terjedhetnek, nem beszélve játékokról, felszerelésről, kezdeti lucernaszénáról, bébitápról, rágókőről, alomról, szagtalanítóról, forgácsról, később körömvágóról, fésürő, alagutakról, Wc-kről, pórázról, itatókról és etetőkről, felnőtt tápokról, zöldségekről...

2009. febr. 28. 00:44
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Nekem rengeteg nyuszkóm volt, és ha kicsiként kapod, akkor egyszerű a megszelídítése. Kiveszed őt, öledbe teszed, simogatod, hagyod, h ugráljon körülötted, ezzel megszokja a közelségedet is. Kézből eteted, stb. Sok türelemmel és szeretettel nagyon sokra lehet jutni:) A mi egyik nyuszink pl. egész nap szabadon mászkálhatott a lakásban, szobatiszta volt, csak egy sarokba piszkított. Ha kedve volt, és hiányzott neki a társaság, bejött hozzánk a szobába, és bökdösött, hogy foglalkozzunk vele, vagy egyszerűen csak felugrott közénk az ágyba, kanapéra..:) 11 évesen pusztult el, mellesleg pedig mindent megevett: kolbászt, csirkehúst, rizset, édességeket, stb..
2009. febr. 28. 11:04
 19/24 A kérdező kommentje:
akko nem tudjátok hogyan lehet szelidíteni??
2009. febr. 28. 12:05
 20/24 A kérdező kommentje:

bocs ne vegyétek figyelembe az előző kommentemet...

Koszi a segítséget mindenkinek:D

2009. febr. 28. 12:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!