Törpehörcsöghöz képest a törpenyuszi büdösebb vagy hasonló? Úgy gondolnm h mondjuk 3-4 naponta takarítanám a nyuszi. Vagy a nyuszi sokkal szagosabb lesz? Lehet h tengerimalaccal jobbn járnék?
Maga a nyuszi egyáltalán nem büdös, nagyon tiszta és jó illatú állatka. (Imádtam a bundája illatát érezni, miközben simogattam.) Csak a széklete, vizelete büdös.
A mi nyuszinknak csináltunk nyuszivécét: egy rács (úgy emlékszem, műanyag tejesláda vagy zöldségesláda), és alatta nedvszívó alom. Így sokkal könnyebb volt tisztítani, és szagtalan volt az egész. A nyuszinkat rászoktattuk, hogy mindig ott végezze a dolgát. Szépen odaugrált és elvégezte a dolgát a kis cukiság. =:×
Nem nagyon lehet összehasonlítani a 2 állatot. A nyuszi sokkal többet pisil és kakil. Én a hörcsögömet hetente 1x szoktam kitakarítani, az elég szokott lenni, mert csak 1 helyre wc-zik. A nyuszijaim wc-jét naponta szoktam takarítani, mert 1 nap alatt telepisilik-kakilják (egyébként én macskaalmot teszek bele, így egyáltalán nem büdös), a ketrec alját hetente. Szerintem a 3-4 nap elég ritka, akkor már szaglani fog.
Sosem volt malacom, így nem tudom, hogy azok mennyire büdösek vagy nem, de magának a nyuszinak tényleg semmi szaga nincs, mindig tökéletesen tiszta és szagtalan a kis bundája.
Amúgy a nyuszik székletének NINCS SZAGA!
A pisijük büdös nagyon, de ha rászoktatod az alomra, akkor nincs semmi gond :)
Én naponta kiszedem a ketrecből a bogyókat, 2 naponta alom-csere, 3. napon pedig fertőtlenítős mosás az egész ketrec alján.
A nyuszi nagyon tiszta kis állatka, nagyon finom illatú a bundája, én mindig imádtam szagolgatni. :)
Imádom őket...
=:× =:× =:× =:×
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!