Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » A tengerimalacnak tényleg...

A tengerimalacnak tényleg kell végni a körmeit?

Figyelt kérdés
ha igen mivel?
2011. márc. 14. 20:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Igen kell,hiszen neki is úgy nől a körme mint bármely más házi kedvencnek. Vághatod neki sima köröm ollóval,de vigyázz mert ha nagyon bele vágsz el vághatod az egyik erét is ami a köröm mögött nől. De ha nem mered vidd nyugodtan állatorvoshoz, ő tudja hogy hogyan kell.
2011. márc. 14. 20:51
 2/7 anonim ***** válasza:
bocsi. a köröm mögött nem nől az ere. elírtam :(
2011. márc. 14. 20:52
 3/7 anonim ***** válasza:
Kell igen.Én körömvágó csipesszel(embernek való) vágom a legvégét ahol már nincsenek idegek.
2011. márc. 14. 20:56
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem kell feltétlen levágni,hiszen a vadon élő malacoknak sem vágja a körmét senki!

Azzal kaparnak, ásnak!

Ha kis helyen tartod ,akkor levágahatod,de Én sosem vágtam az enyémnek,mégse lett baja!

Ismerek tenyésztőket Ők sem vágják,de ha Te jónak látod vágd le!

2011. márc. 14. 20:59
 5/7 Sleepmonster válasza:

Nekünk is van tengeri malacunk(teljesen fekete :) ), és mi is vágjuk neki.

Egyébként lehet, hogy nem lesz baja ha nem csippented le, de mi nem kockáztatunk. Elvileg azért kell neki vágni, mert ha vakarózik, akkor könnyen ki vakarhatja magát, akár sebesre is. Mi is köröm csipesszel csináljuk. Kicsit tiltakozik, de nem vészes. :D És igen. Óvatosan kell vágni, mert ha bele vágsz neki vérzik!

2011. márc. 14. 21:07
 6/7 anonim ***** válasza:
Fogságban tartott malackának nem árt havonta levágni. Nagyon csúnya tud lenni a befelé görbült körmöcske, azonkívül nem tud rendesen járni a lábán. Ahogy az előttem szólók, köröm csipesszel vagy kisállatoknak való karomvágóval lehet vágni, és igen az állatorvos segít. Általában a körömvágást legjobb ketten elvégezni, egy ember fogja a malackát a másik vágja a körmöt, és a végén adhatsz jutalom falatot a malinak.
2011. márc. 15. 09:05
 7/7 anonim ***** válasza:
Igen,kell.Mert a forgácson,meg a különböző almokon nem tud úgy kopni mint a természetben a talajon.
2011. márc. 15. 12:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!