Miért mondják azt hogy ha állatkereskedésből veszünk
hörcsögöt, az hamarabb meghal?
Figyelt kérdés
Érdekes nekem barátnőm is ott vette, és nem tenyésztőtől, és mégis "4" éves élt :)
2011. márc. 8. 21:24
1/8 anonim válasza:
mert ott sok a beltenyészet és azok hamarabb meghalhatnak, de ez nem törvényszerű.
2011. márc. 8. 21:31
2/8 anonim válasza:
Az ismeretlen helyről származó, ismeretlen felmenőjű állatok mindig lutrik. Honnan tudhatná a vásárló, hogy pl. nem egy 10 generációs beltenyes állatot készül-e megvenni? Kívülről nem feltétlen látszik, hogy van valami baja. A barátnődnek szerencséje volt, de ez nem készpénz arra, hogy máskor is az éesz.
3/8 anonim válasza:
*lesz
4/8 anonim válasza:
Azért mert nem mindegyik állatkereskedés olyan tirpák, hogy az állatokat semmibe véve, és a pénzt előtérbe helyezve lesz*rja az állatok egészségét. Örülj neki, hogy a barátnőd azon kevés szerencsés emberek közé tartozik, akiknek nem pusztult el 5 nap után az állatkája.
*Ma halt meg az 5hetes tengerimalacom, akit az árkádban lévő állatkereskedésben vettem.*
2011. márc. 8. 21:33
5/8 anonim válasza:
ki lehet fogni egészséges állatot is, de kereskedésben nem foglalkoznak velük, és te miért kockáztatnál, mikor tenyésztőtől ugyanolyan áron egészséges állatot is kaphatsz? az én tapasztalataim kereskedésekkel nagyon rosszak, az eladó azt sem tudja megállapítani milyen nemű az állat, egyszerűen csak tippel és vagy jól vagy nem. ott szaporítják őket, anyát fiával, testvéreket, stb. persze hogy nem lesznek egészségesek. eddig a 6-ból amit ott vettem egyetlen egészséges állatot kaptam csak. nem jó arány. soha többé nem veszek ott. járkáltam velük már eleget állatorvoshoz.
2011. márc. 8. 21:45
6/8 A kérdező kommentje:
ja értem, az én hörim az jól van, tiszta egészséges,már vagy 3 hónapja megvan nekem, 4 hetesen kaptam. És nagyon imádom.
Semmi baja sincs eddig még. Ugyanúgy rohangál mint egy őrült. És amúgy lány. És jól megállapította a nemét, leellenőriztem, tényleg lány. Olyan Édees :)
2011. márc. 9. 06:22
7/8 anonim válasza:
Hát vannak kivételek, vagy ez inkább szerencse, örülj neki :)
Amúgy az eladók kb. 70-80%-a azt se tudja mi van, ált. nekik nem lelkiismereti kérdés az állatok normális tartása. Akinek meg igen, az nem dolgozik ilyen helyen sokáig.
2011. márc. 9. 07:46
8/8 Salx Narval válasza:
A törzsvásárlókkal rendelkező,20-30 éve működő kis üzletekben, nagyobb eséllyel kapsz egészséges állatokat, mint a bevásárlóközpontokban.Itt az eladók, maguk is tenyésztők ill állatbarátok, legalább is felénk így van.Ha választani kell, én is a tenyésztőket helyezem előnybe a nagy üzletközpontokkal szemben, de a legjobbak azok a kis helyek, ahol évek óta ismernek és szinte barátként fogadnak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!