Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Miért harap a vadászgörény?

Miért harap a vadászgörény?

Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy a testvérem vett vadászgörényt, de nem foglalkozik vele. Már mi etetjük, ő meg csak nyomja a gépet. Első hétben még nem volt vele semmi, de azóta mintha átkattant volna neki. Nem lehet benyúlni hozzá mert megharap. Igaz, engem még egyszer sem, de a fatert már 5x. Szinte sosincs kivéve, lehet azért ilyen mert keveset van vele foglalkozva? De hát mit csináljak, én is csak hegesztőkesztyűben merek hozzányúlni...
2011. febr. 25. 10:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Azért harap. mert fogai vannak és ragadozó. Azt, hogy miért agresszív, nem tudom. Biztos azt hiszi, hogy ő a főnök.
2011. febr. 25. 10:54
 2/7 anonim ***** válasza:

Nagyon sokat kell szabadon kint futkároznia, akkor nem olyan stresszes. Én 6 hónapja vettem. Rettenetes volt, ömlött a kezemből a vér állandóan. Én is heggesztőkesztyűvel nyúltam hozzá, még ma is, de már meg-meg fogom néha, és nem bánt. Csupán idő kérdése, és a lényeg, hogy magadhoz szoktasd.

Ne tégy hirtelen mozdulatokat eleinte, mert megijedhet.

Engedd ki futkározni, 2-3 órát, majd úgy fogd meg, hogy sokkal kedvesebb lesz, kiugrálja magát. Egy görinek nagyon fontos a mozgás. A játék. Én adtam neki egy kabalát is, azzal köti le magát és nem engem harap. Ha megharap, rázd meg picit és kiabálj rá, hogy nem szabad. Meg fogja tanulni.

Kitartás!!

2011. febr. 25. 10:54
 3/7 anonim ***** válasza:

Második válaszoló!

Ha nem gond megmondanád hogy mennyi idősen vetted a göridet? És honnan (tenyésztő, előző gazdi... stb)?

2011. febr. 25. 13:24
 4/7 anonim ***** válasza:
Hát egy görivel nem könnyű. Nekem már 5 éve van. Sokat kell foglalkozni vele. Nem csak simán kiengedni és menjen amerre akar, hanem aktívan játszani vele. Ha fiatal még, akkor haraphat azért is mert így ismerkedik. Ha idősebb akkor tényleg nagyon keveset foglalkozik vele. A kesztyű sem igazán jó, mert ha rajtad van és megharap legközelebb azt hiszi szabad, mert te nem szóltál rá. Szépen, óvatosan kell a bizalmába férkőzni. Kiengeded és leülsz, megvárod amíg ő megy oda hozzád, utána adsz neki valami jutalomfalatot. Így szépen lassan... De sok görényes oldalról találsz infot. Az is segíthet, ha nem engeditek ki éhesen. Adtok neki játékot, bújókát pingpong labdát... Kitartást, meghálálja majd, meglátod! üdv
2011. febr. 25. 15:33
 5/7 anonim válasza:
Az én görim ha két napig nincs kiengedve már akkor teljesen megzakkan, de másnap már nyoma sincs a harapdálós görimnek. A szelídités hosszú folyamat, kitartás!!!...Próbálj vele minnél többet foglalkozni.
2011. febr. 28. 06:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Második hozzászóló vagyok:

Nem piciként sajnos, állítólag 5 vagy 6 hónapos volt, amikor én megvettem.

Picit szerettem volna, de nem találtam már. Olvastam ezt a hirdetést, elmentem. Ott láttam meg, hogy húúúúúúúúú, ez nem is pici, másrészt olyan körülmények között volt tartva, hogy ledöbbentem. Szívem szerint mindet elhoztam volna. Nem baj gondoltam, hogy idős, de legalább őt megmentem onnan. Ezért nagyon nehéz kézhez szoktatni, ugyanis szinte embert nem ismert, ezt komolyan mondom. Nem ismerte az ételeket. Tuti, hogy soha nem kapott pl húst, mert egszerűen nem akarta enni, csak a száraztápot. Ma már jó, de nagyon nehéz volt. Illetve a harapás, néha még meg-meg harap. Nagyon félős volt, erről nehéz leszoktatnom, ezért megkapja a kezem.

2011. márc. 7. 09:02
 7/7 anonim válasza:
tegyél egy kis vajat egy kanálba nyutsd oda neki és mikor elkezdí nyalogtani kezd el simogatni esz ismételdmeg sokszor és hidd el nem fog harapni ja és engedjétek minden nap ki
2013. júl. 15. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!