Van egyetlen példa is tengerimalac gyógyulásra?
Mert eddig én azt hallottam és tapasztaltam, hogy ha egyszer elindul a lejtőn, akkor onnan nem lehet visszahozni.
Nekünk most pár napja etetni kell mert nem eszik, naponta hordjuk dokihoz kap kezelést, de ők sem tudják, hogy mi lesz a kimenetele.
Az érdekelne, hogy van-e olyan akinek már meggyógyult a beteg malackája.
A miénk tavaly nyáron stroke-ot kapott, és teljesen felgyógyult belőle, akkor nagyon durva volt, eldőlt, nem tudta magát megtartani sem, kapott szurikat, csináltam nála hidroterápiát, fecskendőből etettem. Ma már semmi nyoma a betegségének.
Volt egyszer fekélyes seb a talpacskáján, azt pedig mézterápiával teljesen helyrehoztuk.
Sokat kell vele törődni, és légy kitartó, Te ne hagyd el magad. A stroke-nál én nagyon kétségbe estem, de ahhoz képest nagyon gyorsan helyre jött. A talpfekélyt elég sokáig kellett mézezni, de csak kitartóan kellett kötözni a lábát.
Egyébként mi a baja a malackádnak, mit mondanak, milyen kezelést kap?
Ha nem eszik, az lehet azért is, mert túlnőtt a foga, és nyilván nem tudja enni a kajáját rendesen. Azt le kell vágni, ha nem vágják le, akkor a malacka meg fog halni.
Ha az első fogai nőttek nagyra, azt egy erős körömcsipesszel otthon is le lehet végni, de a hátsókat csak bódításban orvos tudja megcsinálni. Az orvos nézzen bele a szájába, ha még nem tette meg, vagy keress másik orvost, ha van ott ahol laksz, aki talán jobban ért a malacokhoz.
Én is jártam már olyan orvosnál, akinek elmondtuk a tüneteket, azzal kezdte, hogy szerintünk mi baja van a malacnak? Elvittük máshová, belenézett a szájába, túlnőttek a fogai, levágta.
Vegyél állatpatikában pár tasak Bio-Lapis port, és azt adjál neki, ez a beteg maliknak nagyon fontos. Én úgy szoktam, hogy kb. 3 ml vízzel a tasak 1/3-át 1/4-ét összekeverem, fecsibe felszívom, és megitatom vele. teheted az itatóba is, de így tuti, hogy megissza. Ez segít az emésztését, bélflórjáját rendeb tenni, segíti annak a kevés tápanyagnak a hasznosítását, amit egy nem evő maliba bele lehet tuszkolni. Ez nagyon fontos.!!!! Kb. 300 forint egy tasak, nem vényköteles. Azért is kell ilyen, mert ha tönkremegy a bélflórája, ami könnyen lehet, ha nem eszik rendesen, akkor az végzetes lehet.
Ha tudsz vessél búzát egy cserépbe, és adj neki búzafüvet, az is nagyon egészséges, és vitamindús (+ igazi malicsemege), ez kb. 1 hét alatt kinő, ha radiátorra teszed, akkor a meleg miatt még gyorsabban is.
Éreztesd a maliddal, hogy nagyon szereted, és törődj vele sokat, simizzed, a szeretet is csodákra képes.
És nézd meg ezt
Itt vannak nagyon tapasztalt malitartók, akik tudnak neked segíteni, és lehet, hogy találsz valamit, ami segíthet.
Sokszor egyébként az alternatív gyógymód többet ér, mint a gyogyi. A talpfekélyre mi kaptunk jó drága kenőcsöt, 2 hétig kentük, de semmi. Aztán a neten megtaláltam ezt a cukor/mézterápiát. Tényleg hihetetelen volt, de működött!
Nekem amikor megszülettek a picik és árván maradtak (kereskedésben lett vemhes a mama nagyon fiatalon,már ugy hoztam el),akkor a kisebbik megfázott,nem tudott enni se,inni se,fecskendőből etetgettem,tizedannyit evett mint a másik,injekcióra hordtam minden nap,és 2 féle gyógyszert és egy vitamint én adtam neki,2 hetesen volt a mélypont,lefogyott 6 dekásra (2 hetes malac ,már 15-20 deka minimum)
de hála a hozzáértő orvosnak és a mi kitartásunknak most már lassan 2 hónapos,25 deka és köszöni szépen jól van,ha rajta múlik a zöldségesünk megél belőlünk annyit esznek:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!