Csincsilla nagyon magányos lenne egyedül?
1év után lehet egy csincsilla mellé társat tenni?boldogtalan egyedül?sok gond van 2csincsillával?és ugyanolyan neműeket vagy azonost ajánlatos?
:)
Szia!
A csincsillának mindenképpen kell pár, társas lények. Egyneműek is jól elvannak.
Nekem jelenleg 6 csincsillám van, imádom őket. A 4 lány ("anya is lányai") és a 2 fiú ("apa és fia") vannak együtt, külön ketrecben. Ha azonos neműek tényleg egyszerűbb őket tartani. Az első ellés után mikor szétválaszottam őket, a fiú tényleg nagyon magányos volt. Látszott rajta, hogy nem érzi jól magát. Aztán mikor kiderült, hogy van egy kisfiú akkor át is raktam mikor elég nagy lett. Volt néhány összeveszés, valami szemvírust is elkaptak, de most már teljesen jól vannak. Ha nem akarsz kis csiniket, és nem akarsz ezekkel bajlódni akkor azonos neműeket tarts.
Mikor én szoktattam össze őket, 2-3 hónaposak voltak és nagyon gyorsan összeszoktak. Pár nap volt, de ez változó, ahogy az előttem levő is írta. Sok szerencsét hozzájuk! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!