Milyen vastag a tengerimalac bőre, és injekciózásnál/bőr alá/, milyen idegeket kell kikerülni?
Ha ezeket az információkat ilyen módon akarod megtudni, akkor téged barátom T61-el oltanálak be.
Az állatot oltsa az állatorvos, azért találták ki. Itt megbízhatatlan forrásból tudnál csak információt szerezni, és kínhalált is halhat a malacod, ha elcseszed.
Mivel egyáltalán nem a kérdésre válaszoltatok,háááát mit is mondjak-írjak erre!
Nem említettem,miért érdekel ez engem,úgyhogy ne kötekedjetek!!!!!
A kérdésre szeretnék választ kapni.
Ha nem tudod,miért írsz?
nézzétek.nem hiszem hogy kínozni akarja azt az állatot. nekem is volt malacom akit oltani kellett minden nap 2 héten át. az orvoshoz meg nem tudtam volna elmenni. ezért megkaptam az injekciókat. és képzeljétek nemhogy megöltem, hanem ezekkel megmentettem a malacomat..
tehát a kérdésre:
valóban meglepően vastag a tengerimalac bőre, nem könnyű átszúrni kezdőként. a kezeddel fel kell húznod egy kis bőrt a hátán, és abba a redőbe kell beleszúrnod, párhuzamosan a gerinccel, hogy semmi esetre se mélyezd bele. ajánlom hogy valaki fogja le a malacot, mert nem nagyon szeretik az orvosságot. egyedül ne próbálkozz, abból tényleg baj lehet ha megugrik a malac. elöszőr kérd meg a dokidat mutassa meg hogy kell lefogni,és beszúrni. utána ha neked kell csinálnod könnyebben fog menni.
mivel én remélem rendesen válaszoltam, megírnád miért szeretnéd beadni neki? mi a baj?
Szia utolsóelőtti válaszoló.Köszönöm szépen a tanácsod.Nem vagyok gyerek és 10éve ápolónőként dolgozom.Állatorvos mutatta,hogy adjam be neki.Viszont rendszeresen orvoshoz vittem,bár az antibiotikumot én vittem,de én nem tudtam és nem is akartam megszúrni,mivel szokatlanul vastag volt a bőre,a doki is nagyon sokszor szúrta egy szúrás helyett-és tapasztalt doki,szóval nem bántom!Ő mondta,hogy ilyen vaskos,de nyúlós bőrű tengerimalacot még sosem oltott.
Szóval köszi szépen,de meg lett oldva.
Egy antibiotikumkúrát kapott gyulladás miatt 5 napon át,naponta egyszer.végülis az 5 szúrásból kb.12lett,szegény kismali nagyon megszenvedett,de azóta sokkal jobban bízik bennem,és nagyon kezessé vált-pedig mindig én fogtam le szúráskor.
örülök hogy megoldódott a probléma. :) sok örömöt a muttyogóssal! :P
Látják kedves kommentelők, nem mindenki akarja kinyírni a malacot..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!