Adhatok nyuszinak sima (tesco-s) kukoricapelyhet?
Ne is! Hehe :)
Lucernát vagy szénát vegyél neki, Tescoban és Auchanban is láttam már, kis kiszerelésekben lucernát kimondottan nyulaknak.
Így néz ki a lucerna: [link]
Nagyon fontos nekik, hogy száraz füveket is egyenek, ne csak répát meg almát és élő füveket, mert másképp bélbetegségben ideje korán, kimúlhatnak.
Igazából a sima szénától (száraz réti fű), sokkal jobban szeretik a lucernát, mert annak nem vágnak a levelei és könnyebben is emésztik meg, nekik ez igazi csemege.
Akkor látszik hogy egészségesen táplálkoznak, ha tényleg bogyó formájú nyúlbogyókat termelnek, pont olyanokat mint Nesquik nyuszi bogyók hehe :). A túlzott mennyiségű nedves zöldségtől kicsit hasmenésük lesz.
Tényleg, annyira érzékenyek mindenféle ételre, hogy mikor kaszálunk nekik arra is oda kell figyelni, hogy nehogy bizonyos fajta füveket belekaszáljunk, mert felfújódnak tőlük és végük lesz. Egy rossz kaszasuhintás és mínusz 3 nyuszi kb... :( xD
Szóval csak nyúlnak való kaját adj neki, de lehet hogy már a tied edzett lett a Tescos kajától és a 99 forintos macskakaja konzervet is vígan eszi hehe :D:D
Egyébként mielőtt nagy parasztnak gondolnál leszögezem, hogy Pesten születtem és azóta is itt élek, csak kertesházban a város szélén :)
köszi neked is!
egyébként, emberek, hé!!! én nem úgy gondoltam, hogy azt adok neki enni, hanem hogy csak MEGKÓSTOLJA. de nem kóstoltatok vele, csak ne higyjétek, h ezt akartam neki ani rendszeresen .-.-
Emberi ételeket ne kóstoltass vele, de fűszernövényeket, virágokat, gyógy és gyomnövényeket, gyümölcsöket, és zöldségeket lehet, de azért előtte arra is kérdezz rá,
itt jó néhány dolgot megtalálsz mit nem adhatsz neki.
Szia, még egy link arról, hogy miket adhatsz a nyuszinak:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!