Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Rühes egeret hogyan lehet...

Rühes egeret hogyan lehet gyógyítani?

Figyelt kérdés
Az egerem hátán foltokban kihullott a szőr, néhol apró véres pöttyök vannak. Az állatorvos az SH-Rodemectin cseppet adta, már két fiolát elhasználtam - az pedig rengeteg - és nem javul. Nincs valami bevált módszere valakinek, aki ért az egerekhez? Nagyon sajnálom szegényt.
2011. jan. 30. 18:49
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Aki azt írtad: Nem érdemes velük foglalkozni... Hát, én úgy vagyok vele, hogy ha már felelősséget vállaltam érte, akkor gondoskodom róla. Mellesleg szeretem, aranyos nagyon. Ő már a harmadik, akit megmentek, az állateledel boltból, ahol kajának adják el őket. Én meg megszerettem az egereket. Sokan mondják ezt a 150 ftos egér dumát, de pl. a cicám "ingyen" volt, és mégis több ezret költök rá, mert imádom.

19.31: Megpróbálom az Immunovet-et, köszi!

19.29: Én is így gondolom, köszi.

Platypus: Köszi az infót. Ezeket el fogom mondani a dokinak, vagy másikhoz megyek tényleg.

Köszönöm, sokat segítettetek!

2011. jan. 30. 21:10
 12/15 Platypus ***** válasza:
Ha legközelebb új egeret keresel, ne a 150 Ft-os kígyóeledelnek árultat válaszd. Ezek rettenetesen beltenyésztettek, ami az egyik fő oka az immungyengeségnek, ráadásul szörnyű körülmények között szaporítják őket, ami már egészen kis korukban is komolyan leterheli a szervezetüket. Ha "megmentesz" egyet, azzal csak biztosítod a helyet a következőnek. Keress inkább egy tenyésztőt, aki odafigyel az állataira és lelkiismeretesen választja ki a tenyészállatokat. Még így is 1000 Ft alatt lesz a legdrágább változat is.
2011. jan. 30. 21:35
 13/15 anonim ***** válasza:

Szegeden 250 Ft egy sima fehéregér, és 450 Ft egy tarka egér. Az állatok egészségesek. De tenyésztőnél is vehetsz, kb. ugyanennyiért egeret. ott sokkal több minta és szín közül választhatsz, biztos, hogy nem beltenyésztett, egészséges, kézhez szokott egeret kapsz.

De ha mindenképpen menteni szeretnél, akkor látogass el a Noé Állatotthon honlapjára, fogadj örökbe tőlük egeret!

[link]

[link]

Az eledelnek tenyésztett egereket valóban nem érdemes mentegetni sajnos. Gondolj inkább úgy a dologra, hogy annak a kígyónak is ennie kell valamit.

2011. jan. 30. 23:17
 14/15 A kérdező kommentje:

Köszi a tippeket! :-)

Megnéztem a noét. Rodolfó története hasonló az első fehér egereméhez. Őt én is így vettem magamhoz. Ketten voltak, kajának vette őket egy ismerősöm. A kisebbiket betette a kígyóhoz. Én pont ott voltam, és nagyon kiborított, a kisegér menekült volna, a kígyó meg csak figyelte sokáig. Addig siránkoztam, míg az ismerősöm kivette, és visszatette a másikhoz. A kicsi hangosan sírva bújt a nagyhoz. Na, akkor őket hazavittem. A mostanit (fekete) már tudatosan vettem, miután a két fehér elpusztult.

2011. jan. 30. 23:26
 15/15 anonim válasza:

"uramisten... nem hiszem el hogy valaki egy EGERET is elvisz állatorvoshoz és még meg is akarja gyógyitani... 150ft-os egére ki tudja hány 1000 ft-ot költesz hogy aztán igyis ugyis megdögöljön.."

Üzenem Neked, hogy én az 500 Ft-os futóegerem törött lábát műtettem meg 5 ezer Ft-ért. Azóta is jól van, és ha minden igaz 3-4 évet fog élni.

Ha foltokban kihullott a szőre, nem lehet, hogy gombás? Arra is van szer, a nevét sajnos nem tudom. Most én is a lemmingjeimmel kínlódom, Rhodementic, gomba elleni lötyi, meg javasolták az Immunovetet is legutóbb. De megéri másik állatorvoshoz is elvinni.

2011. febr. 2. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!