Mennyibe kerül kisállat kereskedésben egy egér?
14.54: köszönöm!
A legegyszerűbb kicsi egeret szeretném, nem ilyen mutatványosat. Természetesen van itthon zöldség meg mindenféle, csak a tápot kell beszerezni, ezért kérdeztem csak annak az árát.
Én ajánlanám a patkányt.
Nekem volt fehér egerem, annyi volt a maximum kommunikációnk, hogy a kezemre mászott és onnan vette el a magot, sajtot, amúgy napközben alig láttam, csak aludt a kókuszdióháj vackán.
Viszont voltak patkányaim is, igaz kicsit nagyobb helyet igényel, viszont sokkal szociálisabbak, teljesen kézhez lehet őket szoktatni, imádják ha simogatod, felmásznak rád, akár el is aludhat a zsebedben, nagyon édesek!
Plusz még egy nem utolsó szempont:
Mikor fehéregereim voltak állandó volt az ammóniaszag a szobámban a gyakori takarítás ellenére.
A patkány viszont kevésbé szagos, hiába nagyobb (és így elvileg többet pisil-kakál).
Egy dolgot tarts észben! A rágcsálók BÜDÖSEK!!!!!!
Egy egészen ici-pici kis egér is pisikél, de az olyan büdös, hogy betölti a szobát. Az alom rendszeresen cseréje alapkövetelmény. És nem is olcsó.
A kamrában talált egérkét is lehet ugyanúgy tartani, mint az állatkereskedésben vásároltat. De: a kamrás-pincés egérke lehet beteg, bolhás, fertőző.
Egyszer a macskánktól elszedtünk egy kisegeret, még élt, csak sántikált, meg hát a macska eléggé meggyötörte.
Betettük egy terráriumba. Nagyon helyes kis fészket épített ott magának. Egy idő után már kézbe lehetett venni, úgy megszelidült. Nagyon jól érezte magát nálunk, degeszre etettük. Mikorra a lábacskája rendbejött, elengedtük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!