Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mennyibe kerül kisállat...

Cheresnye kérdése:

Mennyibe kerül kisállat kereskedésben egy egér?

Figyelt kérdés
Szeretnék valamilyen kis rágcsálót itthonra. mennyibe kerül manapság kb egy egér? +eledel +amit alá kell tenni? Terráriumom van, azt ne számoljuk bele.
2011. jan. 25. 14:36
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

14.54: köszönöm!

A legegyszerűbb kicsi egeret szeretném, nem ilyen mutatványosat. Természetesen van itthon zöldség meg mindenféle, csak a tápot kell beszerezni, ezért kérdeztem csak annak az árát.

2011. jan. 25. 14:58
 12/29 anonim ***** válasza:
A házi egér talán nem alkalmas hobby szerű tartásra, mert eleve nem amolyan kitenyésztett fajta, mint az állatkereskedésekben kaphatók, szerintem azonnal megszökne, amint lehetősége lenne rá.Hiába fednéd le a terrárium tetejét, ha pl.takarítanád, fogná magát és azonnal kimászna, és bottal üthetnéd a nyomát.
2011. jan. 25. 14:59
 13/29 anonim ***** válasza:
Törpehörcsög is aranyos és kb 600ft.
2011. jan. 25. 15:11
 14/29 anonim ***** válasza:

Én ajánlanám a patkányt.

Nekem volt fehér egerem, annyi volt a maximum kommunikációnk, hogy a kezemre mászott és onnan vette el a magot, sajtot, amúgy napközben alig láttam, csak aludt a kókuszdióháj vackán.

Viszont voltak patkányaim is, igaz kicsit nagyobb helyet igényel, viszont sokkal szociálisabbak, teljesen kézhez lehet őket szoktatni, imádják ha simogatod, felmásznak rád, akár el is aludhat a zsebedben, nagyon édesek!

Plusz még egy nem utolsó szempont:

Mikor fehéregereim voltak állandó volt az ammóniaszag a szobámban a gyakori takarítás ellenére.

A patkány viszont kevésbé szagos, hiába nagyobb (és így elvileg többet pisil-kakál).

2011. jan. 25. 15:23
 15/29 A kérdező kommentje:
És a patkány mennyibe kerül? Mekkora helyen tartottad?
2011. jan. 25. 15:49
 16/29 tetris ***** válasza:

Egy dolgot tarts észben! A rágcsálók BÜDÖSEK!!!!!!

Egy egészen ici-pici kis egér is pisikél, de az olyan büdös, hogy betölti a szobát. Az alom rendszeresen cseréje alapkövetelmény. És nem is olcsó.

2011. jan. 25. 16:27
 17/29 tetris ***** válasza:
100%

A kamrában talált egérkét is lehet ugyanúgy tartani, mint az állatkereskedésben vásároltat. De: a kamrás-pincés egérke lehet beteg, bolhás, fertőző.

Egyszer a macskánktól elszedtünk egy kisegeret, még élt, csak sántikált, meg hát a macska eléggé meggyötörte.

Betettük egy terráriumba. Nagyon helyes kis fészket épített ott magának. Egy idő után már kézbe lehetett venni, úgy megszelidült. Nagyon jól érezte magát nálunk, degeszre etettük. Mikorra a lábacskája rendbejött, elengedtük.

2011. jan. 25. 16:33
 18/29 A kérdező kommentje:
Természetesen tisztában vagyok vele, volt már teknősöm (tudom hogy nem rágcsáló, az a lényeg hogy gondoztam már állatot) és testvéremnek egere is, de ezeket akkor kaptuk. Most pedig venni szeretnék, ezért volt a kérdés hogy mennyibe kerülnek.
2011. jan. 25. 16:35
 19/29 anonim ***** válasza:
Szia!14:45-ös vagyok.hátha nem mutatványosat és kicsit szeretnél akkor az a fehér egér,1-2 évvel ezelőtt volt nekem is és hihetetlenül aranyos,ragaszkodó pl.:mindig a vállamon volt és nem ment el,kézből evett,vissza ment magától a ketrecbe és még játszott is velem szó szerint mint a kutyák úgy ficánkolt ,s, mikor meg csikiztem vagy hozzá értem arrébb ugrott aztán kaptam egy puszit tőle és kezdte előre :):D kb a fehér egér 200 ft max 400ft-500ft de az őrs vezér tere/árkád/noé állatkereskedésbe 200 forint kicsin :)a kaja is max 1000 forint a nagyobb 1-1,5 kilós .
2011. jan. 25. 16:36
 20/29 A kérdező kommentje:
:D Köszönöm a segítséget!
2011. jan. 25. 16:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!