Lehetséges, hogy ezért nem pároznak?
Van két-két dzsungáriai törpehörcsögünk a barátnőmmel és mindkettőnknél 1 vadas és egy fehéres (szerintem winter white)párosítás és nem akarnak pározni.
Pedig nagyon jól megvannak,nem veszekednek és szelídek is.
Már lassan másfél-két hónapja együtt vannak a hörik és semmi.
Elég nagyok is a párzáshoz.
Fonak pározni?
Ezért? Miért? Nem írtál okot. Vagy arra gondolsz, hogy mert más a színük? Semmi köze hozzá a színüknek.
Biztosak vagytok benne hogy 1(-1) fiú és 1(-1) lány? Néhány kereskedő elég furán állapítja meg a nemeket. Az első tengerimalacomat lánynak vettük, aztán volt nagy meglepetés, amikor leereszkedett a heréje! :D
Ha külön neműek akkor fognak. nem kell siettetni, észre fogod venni, ha megszületnek, vagy ha már mindennapos lesz a lány.
Amúgy több oka is lehet, amiért nem szaporodnak.
1. Hideg van kint és ösztönösen úgy érzik, nem lenne esélyük a kicsiknek az életben maradásra.
2. Valamiért nem jó a kaja összetétele, következmény ugyanaz. Bár ez inkább arra van hatással, hogy hányan születnek. Ha nagyon jól tartod, és úgy érzi, ilyen körülmények között fel tud nevelni annyit, 10 is születhet, de én úgy tudom az nagyon ritka az ilyen kicsiknél.
Más nem jut eszembe, hörcsögöt pont nem tartok, csak malac, degu, mókus volt/van itthon.
Köszi a választ,akkor fogok neki adni zöldséget is mert csak magvakon élnek :S
Hideg az egyáltalán nincs sőt elég meleg van.
Biztos hogy lány és fiú mert néztük könyvben is hogy hogy kell megállapítani.
Arra gondoltam igen,hogy lehet hogy a színük miatt nem pároznak,de akkor várok még,csak nagyon szeretnék már kishöriket :)
Mennyi idősek?
Másfelől, szükségük lenne némi állati eredetű fehérjére is, és nem csak, ha szaporítani szeretnétek (bár akkor különösen fontos, mert az egyik leggyakoribb ok, amiért az anya megeszi a kölykeit, a fehérjehiány) , hanem úgy általában. Kis sajt, túró, főtt tojás pl.
Kedves kérdező! Először is, nem pároznak, hanem legjobb esetben is párzanak. :)
Másodszor pedig valószínűleg azért nincs baba, mert:
- tél van
- vagy túl fiatalok még (nem csak a méret számít, a kor is)
- vagy egyneműek :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!