Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » 15 gramm nagyjából hány szem...

15 gramm nagyjából hány szem macskakajának felel meg? (Arra a 3ágú csillag alakú frieskieses tápra gondolok)

Figyelt kérdés

Valójában patkányról van szó, kajamixet kap reggel, mellé délután zöldséget. Az a baj, hogy amit elé rakok azt meg is eszi, tehát ha betenném a tápos zacskóba, kirágná magát belőle egy nap alatt.

A táp papírja azt írja (én pedig hűen követem az előírást) hogy napi 15 g kaja kell nagyjából a paktesznak. Vannak benne ilyen frieskiesszerű falatok, azért kérdem, hogy nagyjából hány szem a 15 g? Eszméletlen rossz a szemmértékem és nincs konyhai mérlegem. Megköszönném ha valaki tudna valami megközelítő értéket mondani, vagy esetleg lemérné.

Na nem mintha attól fogva szemre kiszámolnám a darabokat, csak jó lenne tudni hogy az a 15 g az egy tálnyi, két tálnyi stb...

köszi előre is :)

2011. jan. 20. 09:36
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem kb. fél maréknyi lehet. Nem kell ennyire túlspirázni, hogy grammra lemérsz mindent. Kb-ra adsz neki annyit, amennyit jónak látsz és ennyi. Nem lesz baja tőle.
2011. jan. 20. 09:50
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi :) Tudom, hogy baja nem lesz, de ha sokat kirakok neki akkor mindet megzabálja, aztán meg összekakilja a ketrecet. Mármint nem ketrec, mert ilyen átmeneti szállóban lakik, egy elég kicsi akváriumban, ott meg a kevés kaki is soknak tűnik, hiába szedegetem ki állandóan.
2011. jan. 20. 10:37
 3/4 Platypus ***** válasza:

A patkánynak annyit kell adni, amennyit megeszik. Nem esznek többet, mint amennyi kell, az elhízott patkány oka a túl kalóriadús kaja és a kevés mozgástér. Ha fiatal állat, akkor főleg nem szabad korlátozni a napi kajaadagját, mert egy életre visszamaradhat a növésben.

Vegyél minél hamarabb egy szép nagy ketrecet meg egy társat a patkányodnak. A patkány számára a terrárium veszélyes, nagyon hamar tönkreteszi a tüdejét a rosszul szellőző élettér.

2011. jan. 20. 11:34
 4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm a tanácsokat! kap ketrecet, holnap hozzák! ez a terrárium csak ideiglenes megoldás volt, mert a patkány is véletlen keveredett hozzám.
2011. jan. 21. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!