Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Rendbe jöhet még a tengerimala...

Rendbe jöhet még a tengerimalac körme?

Figyelt kérdés
A húgomé volt, de ő nem vágta rendesen a körmét, ezért nagyon megnőtt és oldalra tekeredett neki. Most már az enyém, és szép fokozatosan lerövidítettem a körmét, már megközelítőleg normális hosszúságú, viszont még mindig oldalra áll. Ha ezentúl is folyamatosan vágva lesz, akkor visszafordul az eredeti irányba? Vagy így marad?
2011. jan. 19. 10:29
 1/4 anonim ***** válasza:
Az, hogy milyen irányba nő a körme, nem tőled függ. Nekem pl az egyiknek sokkal lassabban nő a körme és szép egyenes mind, a másiknak gyorsabban és sokkal hamarabb elkezd görbülni, már az eres részben is van egy (természetes) erősebb íve. Vastagabbak is a körmei. Gyakrabban kell neki vágni, és jobban oda kell figyelni. De az őt nem zavarja a járásban.
2011. jan. 19. 10:41
 2/4 Kiskacsa Fürdik ***** válasza:
Ha nincs rendszeresen vágva a tengerimalac karma, akkor eldeformálódnak az ujjai. Hiába vágod már vissza, nem fog kiegyenesedni az ujja, viszont avval, hogy belevágsz az erekbe, fertőzést okozhatsz. Ha elfertőződik, annak nem lesz jó vége, úgyhogy inkább ne csináld. Szerintem senkit sem zavar, hogy kicsit görbe az ujjacskája. Ettől még teljes értékű malacka. :)
2011. jan. 23. 01:55
 3/4 A kérdező kommentje:
Nem vágtam bele az érbe, azért fokozatosan vágtam vissza, mindig csak egy kicsit vágtam. Engem nem zavar, hogy így néz ki, csak nem akarom, hogy neki rossz legyen. De legalább most már tud vele kapaszkodni, eddig az sem ment. Most már kinéz a terráriumból, eddig csak próbált felkapaszkodni az üvegen, de lecsúszott a körme miatt. A hátsó lábai csak 1 körme áll kifelé, a többi normális. Elöl vannak neki félretekeredve.
2011. jan. 23. 09:23
 4/4 A kérdező kommentje:
*lábain
2011. jan. 23. 09:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!