Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Mennyibe kerül egy törpenyúl...

Mennyibe kerül egy törpenyúl havi elesége?

Figyelt kérdés
2011. jan. 16. 14:04
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
5000-10000
2011. jan. 16. 14:12
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

500-1000 ft között

Én Halywood táppal etetem , 1 kg-os táp 3-4 hétig elég.

Nagyon bevált ez a táp és nem is drága:)

2011. jan. 16. 14:13
 3/11 anonim ***** válasza:

14:13-as vagyok.

Plusz a 10 literes széna ami 200-250 ft:)

2011. jan. 16. 14:14
 4/11 anonim ***** válasza:

Ez attól függ, hogy milyen tápot választasz.

Az én nyulam a klasszikus nyúltápot nem eszi meg, így olyat kell vennem, amiben ebből kevés van. Ezt szoktam venni: [link]

Ennek az ára a fressnapfban 1200 ft környékén van, pont az ára miatt szoktam keverni ezzel [link] ezt a teszkóban veszem, és ez is valahogy ezer ft fölött van. De ez jó sokáig elég, még sosem számoltam, de olyan 1,5 hónapig tuti. És akkor még ugye jön a széna, aminek az ára attól függ, hogy mekkora kiszerelésben és hol veszed, de az igazán csekély összeg.

Ezek, amik mindenképpen kellenek. Ezeken felül vehetsz nasikat (ezek nem olcsók), magkeveréket (én 120 ftért veszek fél litert).

Mondjuk tavasszal, nyáron nálunk száraztápból sokkal kevesebb fogy, mert akkor szinte minden nap kap valami zöldet, vagy füvet.

2011. jan. 16. 14:24
 5/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!:)
2011. jan. 17. 08:38
 6/11 anonim ***** válasza:
Sokáig tart a táp 1-2 hónapig biztos és 800ft egy zacskó (Verse-laga Cuni Complete), aztán a széna az olyan 500ft, az egy hónapig elég, meg zöldségek, pár száz forintért. Akkor olyan 500-800ft között, általában, amit lehet nagy tételben vásárolunk neki, így elég sokáig eltart.
2011. jan. 17. 14:34
 7/11 A kérdező kommentje:
Ez jól hangzik, köszönöm!:)
2011. jan. 17. 17:00
 8/11 anonim ***** válasza:

nagy tételben kell vásárolni, úgy minden olcsóbb. am széna(ami amúgy elég oskáig elég) elég olcsó, tápok közül sem muszáj megvenni a legdrágábbat, főleg h ált. ugyanaz van benne, de állatkereskedésekben pl lehet kapni nem dobozos, hanem zacskózott tápot, az vmivel olcsóbb, de nagyáruházakban, tesco, osan ált olcsóbb, mint egy állatkereskedésben. illetve fressnapfban lehet magad mért tápot venni.

de am ha veszel külön egy nagypbb zacskó szotyit, egy nagyobb zacskó kukoricát meg egy nagypbb zacskó mondjuk zöld tápot, akkor az jó sokáig elég és gondolom jóval olcsóbba jön ki mintha a vegyes tápot vennéd.

mi szoktunk neki adni itthon szárított répát, almát(ugyanezt lehet boltban is kapni zacsizva, elég drágán)

am ha kicsit nagyobb a nyuszi és már ehet zöldséget, gyümölcsöt, akkor ugye még olcsóbban megoldható, mert keveseb tápot kap, a zöldség-gyümi meg abban a menyniségben, amenynit egy nyúl eszik, nem egy nagy kiadás.

fogkoptatónak ott a széna, de kaphat száraz kenyeret is(ritkán, mert hizlal)

tavsszal, nyáron pedig különböző füveket is adhatsz neki, állítólag azt szeretik is nagyon, cs nézz utána meik mérgező és meik nem.

ami még kiadás lehet, és kicsit drágábbak is, de am nem kötelező megvenni a nyúlnak, a különböző nasik, fogkoptató, különböző vitaminok, sókocka stb.

úgyh egész olcsón ki lehet jönni, végülis a plusz 'luxus' dolgok a drágábbak, amiket nem kötelező megvenni + a táp(ami am sokáig elég, mert nem szabad sokat adni belőle) nagyságától, fajtájától+ h hol veszed, függ, h mennyit költesz a nyúl táplálkozására..:)

2011. jan. 28. 10:36
 9/11 A kérdező kommentje:
Kertes házban lakunk, jó időben sokat lenne kinnt a nyuszkó. Zöldséget, gyümölcsöt termesztünk, bár gondolom a vegyszerezett terményt kerülni kell, de legalább tudnám, hogy mit adok neki. A mini kosorrút néztem ki egyébként, és tenyésztőt is választottam már, csak minél több infót szeretnék gyűjteni. Nagyon hasznos volt a válaszod, Neked is köszönöm!:)
2011. jan. 29. 21:04
 10/11 anonim ***** válasza:
ez most hülyén fog hangzani, de ha a kertben van, akkor is figyeld mindig, mert könnyenelszökhet, megsebesülhet, illetve barátomék kertbe se tudták kitenni a nyulat cs ketrecbe, mert vt ott egy bagoly és mindig meg akarta enni:)
2011. febr. 16. 09:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!