Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Hogyan tudnám kézhez szoktani,...

Hogyan tudnám kézhez szoktani, és Agility-re tanítani a Mongol futóegerem?

Figyelt kérdés
Tegnap vettem 1 nőstény Mongol Futóegeret.Kézbe tudom venni(nagynehezen),viszont a kezembe nagyon nyugtalan.Lehet idő kell neki,de azért írhattok 1-2 trükköt is :D Agility-t meg ugye valami kajával kell,hogy végigcsalogassam,de nemigazán tudom mi a kedvence,mert a szotyit annyira nemszereti,se a salátát,se semmit.Sajtot sem annyira. Esetleg valaki valami nagy kedvencüket tudná? :)
2011. jan. 16. 13:30
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem is mongikáim vannak már 1,5 éve. A kezedből etesd, akkor fog a leggyorsabban megszokni Téged. A répát, almát, egértápmixet imádják. Szotyit ne adj, mert a magas zsírtartalma nem tesz jót neki! És a k betűs növényeket is kerüld! Én trükköket nem próbáltam velük, de nagyon tanulékony és okos fajta:)
2011. jan. 16. 14:11
 2/10 anonim ***** válasza:
Próbáld ki a kukoricát, azért képes belemászni a kezembe, és annyira nem hízhat el tőle mert állandóan fut a mókuskerékben.
2011. jan. 17. 14:36
 3/10 anonim ***** válasza:
bár csíkos fűegereim vannak.
2011. jan. 17. 14:37
 4/10 A kérdező kommentje:
Nemtudom,sajnos mind a 2-t kipróbáltam,de nem működnek. Nagyon fél,a kezemből csak szabadulni próbál. Pedig direkt őt választottam,mert ő volt a legkíváncsibb az álatkereskedésben.Sajnos a kölykétől,és a párjától szakítottam el..Lehet ez rázta volna meg ennyire? lehet sose lesz szelíd? Semmi kajáért nem mászna a kezembe. Amikor a kezemből akarom etetni,csak megszagolja,de nemkéri. Ha visszrakom a ketrecbe,és az etetőjébe berakom azt a kaját,amit mutattam neki,rögtön odamegy,és megeszi. De a kezemből csak semmiféleképpen nem enné meg.
2011. jan. 17. 16:18
 5/10 A kérdező kommentje:
Pár helyesírási,és fogalmazási hiba,tekintsetek el tőlük :D
2011. jan. 17. 16:25
 6/10 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Eleinte nem is fogja Tőled elfogadni a kaját. Sokat kell vele foglalkoznod. Mivel egyedül van, és ez az egérfajta inkább társasági, így Te leszel az egyetlen játszótársa. Foglalkozz vele min. fél órát naponta. Ha egyszer is véletlenül megijeszted, elveszed az összes bizalmát. Sajnos ez saját tapasztalatom..

Ja és a másodiknak: a kukorica minden rágcsáló számára káros. Nem ehetnek k betűvel kezdődő növényeket!

2011. jan. 17. 16:53
 7/10 A kérdező kommentje:

Értem,köszönöm :)

Majd meglátjuk mi lesz,remélem jó irányba fog változni.

2011. jan. 17. 17:34
 8/10 anonim ***** válasza:

Egy jó tanács még ezzel a fajtával kapcsolatban: télen ne szellőztess sokat ott, ahol egérke van, mert nagyon gyorsan meg tud fázni.. Elég kényesek. És a betegségeket is gyorsan elkapják az embertől. De ami nagy pozitívuma: ő nem terjeszt semmit:) ja és nem kell túl sűrűn almolni, 2-2,5 hetente elég.

Ha bármi kérdésed van, szívesen válaszolok, mert már eléggé kiismertem a fajtát:)

2011. jan. 17. 17:48
 9/10 anonim ***** válasza:

A második vagyok,

Bocsi, hogy offolok: Mit ajánlasz, akkor mert egereknek való pelletált tápot még nem találtam, és tenyésztő adta a kukoricás keveréket.

2011. jan. 18. 02:11
 10/10 anonim válasza:
Nekm 3 éve vannak meg és 1 hónapba telt amíg hozzám szoktak:D Légy türelmes és majd meg lesz az ára:D
2011. jan. 24. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!