Hogy neveljek meg úgy nyuszit, hogy a wc-jét használja?
Tehát hogy ne az alomba végezze a dolgát, hanem a sarokba helyezett kis wc-cskéjébe.
Mit csináljak, hogyha a szobám alomszagú? Tudom, szellőztessek :D de hallottam hgy van vmi szagmentes alom? az hülyeség? kb mennyibe kerül és hol lehet kapni?
A nyuszik mindig a ketrecük (almuk) egyik sarkában végzik a dolgokat, ez egy berögződés, amiatt, hogy ne legyen az egész lakhelyük koszos. Figyeld meg, hogy ő magától hova jár, és oda tedd a WC-t. Ezenkívül fontos, hogy a nyuszik a szín alapján tudják, hogy melyik az alom, tehát amit a WC-be teszel, az ugyanolyan legyen, mint ahol lakik.
Alom szalagtalanító létezik, ez por, amit az alom alá kell szórni, és az felveszi a kellemetlen szagokat, de azzal együtt is kell 3 naponta takarítani a helyét. A Riga a legjobb, amin egy macska képe van, és rózsaszín-kékeszöld a színe. Bármelyik Auchanban, illetve állatkereskedésben is kapható, kb 700-1200 Ft között van.
Mi csak az alomtálcájába teszünk almot, és régebben, takarításnál, mindig pár bogyót rádobtam a tiszta alomra, hogy érezze a szagát, hogy oda kell mennie wc-re.
Ami tényleg szagsemlegesítő az a fapellet (nekem a csutkaalom nem vált be), és mellette nagyon jó vízmegkötő képességű, és tényleg nagyon keveset kell használni belőle.
A Fressnapfban szoktuk venni, és a kis zsákos is csaknem egy évig elég.
Illetve a Cuni- Complete-ben jukka kivonat van, ami tompítja az ürülék szagát, legalább is mi nem érezzük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!