Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Ha ivartalaníttatom a hímnyula...

Ha ivartalaníttatom a hímnyulama, akkor végleg megszűnik az a szokása, hogy szanaszét pisil és bogyózik a szobámban?

Figyelt kérdés
Van egy hím nyuszikám és szeretnék ivartalaníttatni, már időpontot is kaptam az orvosnál. Arra lennék kíváncsi, hogy ha ivartalanítva lesz, akkor már többé nem fog össze-vissza jelölgetni a szobámban, vagy csak kicist visszamarad ez a szokása?
2011. jan. 10. 19:33
 1/8 anonim ***** válasza:
Nem. Ők általában kijelölnek maguknak egy helyet, és következetesen oda csinálja, deha nem jut el oda, akkor szétszórja, esetedben a szobádba. Ő semmit nem jelölget ott, nem kutya.
2011. jan. 10. 19:53
 2/8 anonim ***** válasza:

Nagyon jelölgetett, és régóta csinálta már? Mert akkor már annyira berögzülhetett, hogy lehet utána is csinálni fogja. De azért számíts rá 1-2hónapot mire teljesen kiürülnek a hormonok a szervezetéből. Egy két bogyó utána is tuti lesz, mert elég gyors az emésztésük.

Sok sikert a műtéthez, és ne kérj gallért, vagy ha rá teszik 1-2nap után szedd le róla.

2011. jan. 10. 19:55
 3/8 anonim ***** válasza:
A nyulat nagyon veszélyes ivartalaníttatni,sok állatorvos nem is vállalja, mivel belehalhat.Az enyémet sem vállalta,bár én a spriccolás és a szaga miatt akartam.Igaz mostmár kint tartom,és sokkal boldogabb mint valaha.(bécsi nyuszi amugy)
2011. jan. 10. 21:22
 4/8 A kérdező kommentje:

Igazat megvallva nem tudom, hogy pontosan milyen fajta a nyuszim, mert én őt örökbe fogadtam. Egy hölgy ki akarta dobni őt most télen, a legnagyobb hidegben, mert hogy ő elköltözik és nem akarja magával vinni. Amikor hozzám került a nyuszi, csontsovány volt, legyengült, mivelhogy az asszony pár napok óta étlen szomjan tartotta szegény kis állatot. Azóta eltelt lassan 2 hónap, a nyuszikának nagyon szépen megjött az alakja. Eleinte azt hittem, hogy törpenyúl, de nagyon-nagy nyuszika lett, kb 40cm hosszú. Mostanában kezdett el jelölgetni egyébként. Múltkor voltam orvosnál vele, azt mondta adoki, hogy nagyon szép és egészséges nyuszika.

Egy dologra azért kíváncsi vagyok. Hogy hogy itt a kérdésemre azt tanácsolják, hogy ne ivartalanítassam, miközben máshol mindenki ezt mondja, hogy bizony a nyuszinak az lenne a legjobb, ha ivartalanítattnák, merthogy így tovább is élhet, mert nem kap el mindenféle nyavaját, mert rákot...

2011. jan. 10. 22:24
 5/8 A kérdező kommentje:
Bocsika a helyesírásért, siettem :(
2011. jan. 10. 22:26
 6/8 anonim ***** válasza:

Az egyik előző vagyok.

Ha egy nyulakhoz jól értő orvoshoz viszed, akkor semmivel sem veszélyesebb mint más állat ivartalanítása. Az igaz, hogy a nőstényeknél valamivel nagyobb a műtét, és ezáltal veszélyesebb is, de egy jó orvos simán megcsinálja.

A műtét után kérj a dokitól Laktifermet, az egy immunerősítő por és gyorsítja a gyógyulást.

2011. jan. 11. 00:15
 7/8 anonim ***** válasza:
nekünk az állatorvos javasolta, h feltétlenül ivartalanítsunk..ráadásul elvileg lány nyuszi(még nem lehet teljesen emgállapítani)..kezesebb lesz, nem lesz vad, nem lesz büdös a pisije stb..nem elmítette, h veszélyes lenne, nem is olvastam sehol, pedig elég sokat utánaolvastam a nyuszitartásnak..de azért a biztonság kedvéért biztos rá fogok kérdezni legközelebb az állatorvosnál
2011. jan. 28. 09:15
 8/8 anonim ***** válasza:
előző vagyok..amúgy az is hülyeség, h nem jelölget, mert nem kutya-.-' a nyulak is jelölgetnek, épp ezért nehéz rászoktatni, h egy helyre bogyózzon..vhol olvastam, h úgy lehet rászoktatni h a ketrecébe ne jelölgessen és egy helyre bogyózzon, h nem nyúlunk a ketrecbe, ha a nyuszi ottvan..bár sztem ez hülyeség, elkerülhetetlen h belenyúlj a ketrecébe + ha nincs is ott amikor kitakarítod, akk is ha visszamegy észreveszi a változást és ugyanúgy megjelöl mindent..ha meg kint van, oda nem jelölget, tudja, h az nem az ő helye..bár mostanában már egyre többet van kint és egyre jobban kezdi megszokni, h az is az ő helye és ezen belül is a kedvenc helyén már szokott bogyózni..:) dehát belefér, nem szőnyegre csinálja, könyű feltakarítani:)
2011. jan. 28. 09:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!