Mitől hullik a hörcsögöm szőre ennyire durván?
Mondják sokan hogy lehet hogy már nem is fog változni mivel már majdnem két éves és öreg. A felmenői sem érték meg a három évet. Viszont már a dédszülei is a tesóm hörcsögei voltak akik utódait együtt tartotta és mire fogadta őket a bolt hogy megveszi, addigra megint lekölykezett az egyik a fiatalok közül. Köztük a mostani hörim is az egyik ilyen. Nem tudom hogy értelmesen írtam-e le, arról van szó hogy a hörijeim szülei testvérek voltak, így gondoltam arra hogy talán ez gyengítette meg kicsit őt, de nem értek hozzá.
Viszont ahogy figyeltem a bőrét apró fekete pontok vannak rajtam amit nem tudom hogy kiütés-e vagy csak ott nőne a szőr.
Szia!
Igen,lehet azért is mert beltenyészetből van,meg azért is mert már öreg.
Egyik b.nőm tengerimalacának a hasa lett kopasz.Az állatorvos szerint azért mert volt soha pároztatva,vagy mert egyedül volt.
Ha lány a hörid,akkor lehet,hogy attól van,hogy nincs párja.
Le tudnád írni, milyen csepegtetőt kaptál? Vagy hogy konkrétan mi ellen? Kopaszodást sok minden okozhat, más tünetek nélkül, így igazán csak laborvizsgálattal lehetne eldönteni, mi okozta a bajt. Ha a dokid nem kért ilyen vizsgálatot(gondolom nem kérted mert sokba kerül), akkor csak odaadott neked egy olyan szert, ami a leggyakoribb ilyen esetekben használ. Mondjuk atkaölőt. Vagy gombaölőt. Ha más a probléma, akkor nem is használhat.
Amikor nekem volt hasonló problémám patkánnyal, a doki azt mondta, nem tudja biztosan mi lehet, de ad egy atkairtó szert, és ha nem használ akkor menjek vissza. Használt.
Le kéne írnod pontosan, milyen formában kezdett jelentkezni a szőrhullás, hogyan terjedt, van-e elszíneződés a bőrén. Egy fotó is hasznos lenne.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Az állatorvos ilyet adott:
A kopaszodás a feje mögötti részen indult, de mint már írtam az egész háta azóta szőrtelen. Már nem csepegtetem, mert attól csak vakarta, de volt nekem itthon bőrgomba ellen kikevert gyógyszertári krém, amivel néha bekenem neki a hátát (elvileg bőrnyugtató hatású meg még sok mindenre jó) és úgy vettem észre hogy a kis fekete pontok eltűntek és legalább nem vakarózik. De ahogy alaposan megvizsgáltam a hasát is, ott is sokkal ritkább a szőrzet mint kellene.
Valaki kérdezte hogy hogy van :) igazából elég jól, eszik-iszik rendesen, kerekezik, mászik a rácson szóval nem depis. Viszont egy éve sokkal aktívabb volt, egész éjjel fent volt szinte, most meg sokkal többet alszik. Meg az egész kis állaton látszik hogy már öreg kissé és olyan rossz így látni :(
Azt lenne fontos leírnod, hogy milyen alakban indult a kopaszodás. Ha pici szőrtelen foltok keletkeztek, amik egyre sűrűsödtek, majd végül összenyíltak, az gombára jellemző. A szabályos kerek, majd terjeszkedő foltok is. Ha csak egyre ritkább lett a szőrzet, az inkább atka. De ha ivermectinnel kezelted többször, akkor ha atka volt, már mindenképpen kihalt. Azzal számolj, hogy a szőrnek azért kell pár hét, hogy újra nőjön a probléma megszűnése után.
A parazitás fertőzésekről itt egy jó galéria(elég gusztustalan), gombáról sajna nem találtam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!