Még régebben láttam a Spectrumon, hogy a Jimmynek malaca van c. műsorban a srác csinált egy tengeri malac falut. Ha nem is abban a formában, de lehetséges őket úgy tartani?
Ha szerzel klasszikus perui (haszonállat) fajtákat, akkor működhet akár télen is a dolog. A kisállatnak tenyésztett fajták eléggé beltenyésztettek és kényesebbek. Úgy tudom, az állatkertben tenyésztenek ilyen malacokat is, ezek némileg nagyobbak mint a "díszmalacok".
A fővárosi állatkert tengerimalac városa szerintem nem jó példa, ezek csak csinos faházikók rengeteg malaccal. Hímek-nőstények vegyesen, semmi se korlátozta a szaporodásukat. Nem tudnál mit kezdeni a rengeteg kismalaccal, vagy csak egynemű malacokat tarthatnál. Probléma lenne, hogy a félig szelíd állatokat hogyan kapd el egészségügyi ellenőrzés vagy éppen gyógykezelés miatt. De eredendően a tengerimalac egy háztáji állat, nagyjából úgy tartották őket mint mi a csirkét, tehát működőképes az elképzelésed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!