Minden tengerimalac rágja a rácsot?
Szia! Nekem 3 malacom volt, abból az egyiknek volt az a szokása, hogy rágta a rácsot. Nem hinném, hogy unatkozott volna a másik 2 mellett.
Most egy malacom van csak, ő viszont sosem csinál ilyet.
Én hiszek benne, hogy a malacoknak van személyiségük, van amelyik "rácsrágós", van amelyik nem.
Fogja rágni,mivel koptatnia KELL a fogát és rágcsáló :)
Ez ösztönös és szerencsére magától is tudja a malacka, hogy ez neki jó :)
különben annyira megnő a foga, hogy nem tud enni és néha akkor már késő fogászatilag rendbe hozni.
Ha többen vannak, akkor ketten külön-külön fognak rágni valamit.
Megnyugtatlak, nem egyfolytában rág egy tengeri malac.
Néha a fentiek miatt, néha mert feszült.
Érdemes megfigyelni miért is: pl. zavarja a fény, a zaj, idegesítő zenét hallgat a gazdija hangosan, vagy levezeti a szexuális potenciálját. (ez van, nem viccnek szántam)
Adj neki rágni valót magvakat, keményebb malackatápot. Amúgy még a kis faházát is rágja néha, de az annyira nem hangos. Lehet adni neki bizonyos fák ágát, de nézz utána melyiket, mert nem mindegy.
Btw. malacka éjszakai lény, ha zavar az esti matatása, mutty-ogása, spontán rohangálása, akkor ne aludj a közelében :-)
További malackás infók: www.tboe.hu vagy www.mutty.hu
még egy, én terráriumban tartottam mindet pár hónap után.
Jelentősen csökkent a ketrec-rágás hangja ;-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!