Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Nagy bajban vagyok! Mi lehet...

Nagy bajban vagyok! Mi lehet a hörcsögöm baja? Kép lent.

Figyelt kérdés

Falun lakom,az állatorvos ma betegség miatt nem rendelt,és majd csak jövő hétfőn rendel újra,a hörcsögöm viszont nagyon beteg,iszonyúan viszket neki,kicsit fogyott is,és többet iszik mint előtte. 11 hónapos körüli,egyedül lakik,a testvére egy másik ketrecben él.Már a forgácsát lecseréltem ilyen macskaalomra,nem tudom még mit tehetnék.Annyira sajnálom szegényt.Tud valaki tanácsot adni?

Kép.:

[link]

2010. nov. 29. 19:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Ó egyem meg... nem tudom mi baja lehet, az enyémnek akkor kezdett el hullani a szőre, de nem ennyire, mikor már nem sok volt neki hátra de ő 3 éves volt. Lehet hogy szegénykének sem sok van már hátra de nem tudom mit tehetnél. Lehet elkapott vmi fertőzést, már ha van egyáltalán ilyen lehetőség..
2010. nov. 29. 19:49
 2/13 anonim ***** válasza:
Valami élősködő lehet, ha viszket neki. Esetleg keresgélj a neten, milyen élősködők támadhatnak meg aranyhörcsögöt. Jobbulást az állatkának!
2010. nov. 29. 19:52
 3/13 anonim ***** válasza:

jézus:S

ha jól látom fel van dagadva a bal fele! Jól látom? Mert, ha igen, akkor meg kellene nézned, hogy puha-e neki, és ha igen, akkor így kapásból én tályogra tippelek, az meg nem játék:S

de nem biztos, hogy az, csak szerintem.

Nem tudjátok be vinni a közeli városba holnap dokihoz?:S

pedig olyan kis édes:)

22L

2010. nov. 29. 19:54
 4/13 anonim ***** válasza:
de viszont, ha nincs feldagadva, akkor szerintem is élősködő, vagy ekcéma és hasonlók, annyi minden lehet:S
2010. nov. 29. 19:57
 5/13 anonim ***** válasza:
öreg már szegény és ....:(
2010. nov. 29. 19:59
 6/13 anonim ***** válasza:
Hát nekem tengeri malackáim vannak, és hiába jártunk orvosnál és kaptak egy csomó gyógyszert nekik is ilyen...a doki azt mondta, hogy rühesek, ált. az a szer amiben fürdetnem kell őkeet jót is tesz nekik...csak most megint visszakapták..:S mi is megyünk majd velük dokihoz amint lesz kocsi...állítólag olajjal szokták a rendes nagy malacokat is bekenni ha rühesek..próbált ki, de csak oda, ahol nincs szőre..így a bőre legalább nem fog ott feszülni és repedni..
2010. nov. 29. 20:03
 7/13 anonim ***** válasza:

19:54 vagyok ezt találtam olvasd el

Biotinhiány:

Erős szőrhullás, kopaszodás, ekcéma léphet fel. Nagyobb mennyiségű H-vitamin a piros gyümölcsökben (pl. cseresznye, meggy stb.) található, mely egyébként is a hörcsögök egyik kedvenc csemegéje. A szőrzet és a bőr számára nagyon előnyös, ha az állatok sok zöldséget, gyümölcsöt kapnak, de ha ez nem megoldható, kapható számukra megfelelő vitaminos készítmény (a C-vitamin adagolását ne vigyük túlzásba mesterséges készítményekkel!!!!)

Bőrfertőzés:

A hörcsög bőrfertőzéseit atka, rüh, sömör, allergia vagy egyéb okok váltják ki, pl. gombás fertőzés.

Az állat a szőrhullás, irritáció, vagy korpás bőr jeleit, valamint fokozott vakaródzást vagy bőrérzékenységet mutat. Szükséges a prém megvizsgálása atkák jeleit keresve, és megfontolandó, hogy mi változott a hörcsög környezetében, ami allergiás reakciókat okoz. Ha nem mutatható ki az irritáció kiváltó oka, forduljunk állatorvoshoz tanácsért.

2010. nov. 29. 20:07
 8/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm minden Kedves Válaszoló gyors segítségét!

Megfogadom a tanácsokat,és remélem KisHörcsögöm jobban lesz!

K Ö S Z Ö N Ö M!!!!

2010. nov. 29. 20:12
 9/13 anonim ***** válasza:
nagyon szívesen, és majd írj, hogy mi lett vele. Rendesen aggódok érte!:):S
2010. nov. 29. 20:19
 10/13 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó Válaszoló,Köszönöm Neked!Te voltál aki részletesen leírta a lehetséges okokat? (19:54)Nagyon rendes Tőled!
2010. nov. 29. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!