Nagy bajban vagyok! Mi lehet a hörcsögöm baja? Kép lent.
Falun lakom,az állatorvos ma betegség miatt nem rendelt,és majd csak jövő hétfőn rendel újra,a hörcsögöm viszont nagyon beteg,iszonyúan viszket neki,kicsit fogyott is,és többet iszik mint előtte. 11 hónapos körüli,egyedül lakik,a testvére egy másik ketrecben él.Már a forgácsát lecseréltem ilyen macskaalomra,nem tudom még mit tehetnék.Annyira sajnálom szegényt.Tud valaki tanácsot adni?
Kép.:
jézus:S
ha jól látom fel van dagadva a bal fele! Jól látom? Mert, ha igen, akkor meg kellene nézned, hogy puha-e neki, és ha igen, akkor így kapásból én tályogra tippelek, az meg nem játék:S
de nem biztos, hogy az, csak szerintem.
Nem tudjátok be vinni a közeli városba holnap dokihoz?:S
pedig olyan kis édes:)
22L
19:54 vagyok ezt találtam olvasd el
Biotinhiány:
Erős szőrhullás, kopaszodás, ekcéma léphet fel. Nagyobb mennyiségű H-vitamin a piros gyümölcsökben (pl. cseresznye, meggy stb.) található, mely egyébként is a hörcsögök egyik kedvenc csemegéje. A szőrzet és a bőr számára nagyon előnyös, ha az állatok sok zöldséget, gyümölcsöt kapnak, de ha ez nem megoldható, kapható számukra megfelelő vitaminos készítmény (a C-vitamin adagolását ne vigyük túlzásba mesterséges készítményekkel!!!!)
Bőrfertőzés:
A hörcsög bőrfertőzéseit atka, rüh, sömör, allergia vagy egyéb okok váltják ki, pl. gombás fertőzés.
Az állat a szőrhullás, irritáció, vagy korpás bőr jeleit, valamint fokozott vakaródzást vagy bőrérzékenységet mutat. Szükséges a prém megvizsgálása atkák jeleit keresve, és megfontolandó, hogy mi változott a hörcsög környezetében, ami allergiás reakciókat okoz. Ha nem mutatható ki az irritáció kiváltó oka, forduljunk állatorvoshoz tanácsért.
Köszönöm minden Kedves Válaszoló gyors segítségét!
Megfogadom a tanácsokat,és remélem KisHörcsögöm jobban lesz!
K Ö S Z Ö N Ö M!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!