Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Evés közbe morog a 4 hónapos...

Evés közbe morog a 4 hónapos kis spániel kutyám, ha épp oda akarok nyúlni, vagy megsimogatom. :S Mit tegyek, hogy ne morogjon? Baj ha morog?

Figyelt kérdés
Nem szeretném elvinni sehova, semmi kutya iskolába vagy ilyesmi, valamilyen módszer csak van,hogy ne morogjon. Kérlek segítsetek! Fontos lenne
2010. nov. 20. 22:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Én a hozzám került felnőtt kutyákat is etettem kézből az elején, így megszokja, hogy a kezeddel adsz, és nem elveszel. Ne félj, tuti nem fog megharapni, én már kuvaszt, sőt kaukázusit is etettem kézből. Örül neki, sőt a bizalma is megerősödik a gazdi iránt. Szappan meg folyóvíz mindenkinél van.
2010. nov. 20. 23:54
 12/16 anonim ***** válasza:
Ja, és először a tenyeredből etesd, különben megharapja az ujjadat. Ha már megszokta, ilyen baleset nem fordoul elő.
2010. nov. 20. 23:57
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
Neked még sosem mondták, hogy kutyát evés és ürítés közben ne zavarj? -.-"
2010. nov. 21. 00:16
 14/16 anonim ***** válasza:
11%
Én is morognék, ha evés közben zavarnál.
2010. nov. 21. 06:15
 15/16 anonim ***** válasza:

A kutyának nem szabad rámorognia evés közben a gazdájára, és semelyik családtagra sem!

Ez nem úgy működik, hogy az ember sem örül, ha zavarják evés közben, nem egy kategória, mert az embereknél demokrácia van, a kutyáknál meg hierarhia.

Egy kutyának -egészségesen nevelve- nincs tulajdona. Se játék, se kaja. A játékait "kölcsön" kapja, hogy játszon, de nem az övé, és játék végén vissza vehető.

A kaja ugyan ilyen. Étele a "falkának" van, és falka sorrend szerint van az evés. Egy családban,a kutya gazdájáé az étel, az ő döntése, hogy jut e a kutyának, vagy nem.

Nyilván a kutyakaja a kutyának van, de nem érezheti russzul magát egy kutya, ha visszaveszik azt tőle!

A morgás ebben az esetben sokkal több egy morgásnál, a dominancia egyértelmű megnyilvánulása, hiszen csak rangban feljebb álló moroghat egy másikra.

Le kell róla szoktatni, azt már leírták, hogyan.

Volt v.ki, azt írta, evés közben elveszi, elkapja előle az ételt.

Ez nem helyes, a kutya ezt versengésnek veszi az elkapást pedig gyengeségnek.

Egy gazda (vezér) nem harcol, nem verseng, hanem evidenciának tekinti a tulajdonát. Állj közel az ételhez, vedd rá a hátrálásra. Lépj rá az edényre, ne tágíts, amíg arrébb nem megy a kutya. Ha közben morog, szólj rá határozottan, vagy csapj a fenekére egy kicsit. Nem bántani kell, csak hogy érezze, a fizikai figyelmeztetést.

Rá kell venni, hogy magától adja neked az ételt, és egy bizonyos területet.

Később, engedéllyel megeheti a maradékot.

Ha még 4 hónapos, val.szeg elég lesz ez is, és fel fogja adni könnyen. Idősebb korban makacsabbak, (ezért kell most nevelni) de feladni akkor sem lehet, ez a lényeg.

2010. nov. 21. 07:53
 16/16 anonim válasza:
mikor kaptad a kutyád? volt elöző gazdája.? vagy te vagy az első?/fontos lehet/
2012. ápr. 7. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!