Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Evés közbe morog a 4 hónapos...

Evés közbe morog a 4 hónapos kis spániel kutyám, ha épp oda akarok nyúlni, vagy megsimogatom. :S Mit tegyek, hogy ne morogjon? Baj ha morog?

Figyelt kérdés
Nem szeretném elvinni sehova, semmi kutya iskolába vagy ilyesmi, valamilyen módszer csak van,hogy ne morogjon. Kérlek segítsetek! Fontos lenne
2010. nov. 20. 22:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
3%

Az én kutyám is morog evés közben ha oda akarok nyúlni!

Am meg az nem baj ha morog, fél hogy elveszed tőle!

2010. nov. 20. 22:53
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen is baj ha morog! A megoldást nem tudom, nekem sosem volt ilyen gondom, de majd valaki leírja, a lényeg az h le kell erről szoktatni! Mi lesz ha az utcán összeszed valamit és nem fogod tudni elvenni tőle mert morogni fog, netán odakapni?!
2010. nov. 20. 22:55
 3/16 anonim ***** válasza:
74%
B@ssz az orrára és tudasd vele ki a főnök, mert ha nem, elmérgesedhet a helyzet, annyira, hogy ha erő is lesz a harapásában a kajás tálja lerakásakor is odakap majd. Én kiveszem a kutya szájából a tápot, ha akarom, meg sem mukkan az eb, csak néz bárgyún :), mert tudja ki a főnök.
2010. nov. 20. 22:59
 4/16 anonim ***** válasza:
89%
Én is úgy tudom, h nem jó.Most még aranyos, de aztán nagyobb lesz.Az én spanim egy vadállat, ha eszik, de már elrontottam az elején, most nem tudok mit tenni.Félek tőle:))
2010. nov. 20. 23:00
 5/16 anonim ***** válasza:
a mi kutyánknak a szájába is nyúlhattunk ha eszik, egyáltalán nem morgott. szerintem se jó, ha morog, mert aztán harapás lesz a vége.
2010. nov. 20. 23:07
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Kiskorától úgy kell tanítani, hogy evés közben időnként felkapod a tányérját, miközben eszik és ha morog rászólsz vagy te is rámordulsz. Ezt rendszeresen kell csinálni, hogy megszokja : egyrészt hogy te vagy a főnök valamint az étel felett is te rendelkezel. Ha már növekszik az sem gond, de ezt muszáj elsajátítania, különben egyre tágabbak lesznek a határai és mindenben megpróbálja átvenni a hatalmat feletted.
2010. nov. 20. 23:08
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Ezt ételagressziónak hívják. Ha a kutya csak morog és nem harap akkor enyhébb formájával állunk szemben, de ez később rosszabb is lehet ezért mindenképpen fontos foglalkozni vele. Ha otthon szeretnéd a viselkedését javítani akkor jó módszer az, ha etetés közben valamilyen hanghatással felhívod magadra a figyelmet, a lényeg hogy elérd, hogy a kutya erre a hangra felemelje a fejét és rád figyeljen az étel helyett. Először étel nélkül tanítsd meg neki azt a szót, mondatot, hangot amire szeretnéd hogy figyeljen, ha rád figyelt, adj neki jutalomfalatot. Ha már ez megy akkor etetés közben is próbáld ki. Először még nem fogja felemelni a fejét de akkor is jutalmazd hogy pozitív dologgal kösse össze a dolgot. Ha konzekvensen csinálod akkor előbb-utóbb a kutya meg fogja érteni hogy az neki jó dolog ha evés közben odamész, mert jutalmat kap ha hallgat rád. Mi ezt csináltuk a mi kutyánkkal és bevált. Hamar abbahagyta a morgást, kapkodást.
2010. nov. 20. 23:12
 8/16 anonim ***** válasza:
ha enni adsz neki azelőtt tedd le a tányérját de ne enged oda hogy egyen aztán ültesd le és mond neki hogy vársz aztán mikor te úgy véled hogy ehet mondod neki hogy tied ez a második amit meg kell neki tanítani az evéssel kapcsolatosan!aztán az első az hogy fel veszed az üres tálat aztán kirakod neki a kaját de nem teszed le aztán mondod neki hogy ül ezután te az ő tányérjára rá raksz egy másik tányért(laposat lehetőleg)és rá raksz a kedvenc kekszedből egy kicsit vagy valamit és elkezded enni mintha az ő tányérjából ennél de mégse ezután ha te meg etted a kekszet vagy ami volt a tányérodon azután le veszed a kutya tányérjáról és leteszed neki de nem engeded oda csak a tied parancs szóra aztán el kezd enni és te oda mész elveszed tőle mégpedig úgy hogy ne félj tőle hogy megharap csak magabiztosan és félelem nélkül ha meg morog akkor is elveszed csak rá szólsz határozottan hogy nem,nem szabad!és a helyére küldöd ha lenyugodott akkor megint oda hívod és leteszed elé aztán el kezd megint enni és te megint el veszed de előtte úgy csinálsz mintha ennél a tányérjából (ugyan úgy kell mint ahogy már le írtam)majd meg fogja szokni hogy te vagy a főnök és te bármikor bele nyúlhatsz,elveheted a kajáját stb....!a kutyát soha nem szabad meg ütni mer könnyen kialakulhat benne a félelem és neked fog támadni idővel!sok türelem és határozottság.amit meg engedsz neki az elején azt mindig enged meg a végéig is és ne váltsd át a szabályokat ha valamit nem engedsz neki soha ne engedd meg!a szabályokat be kell tartani!
2010. nov. 20. 23:24
 9/16 anonim ***** válasza:
3%
normális dolog ha morog, amikor a kutya eszik, ne zavard
2010. nov. 20. 23:39
 10/16 anonim ***** válasza:
Nekem is morgott a kutyám amikor még élt és kaját kapott:( Szerintem csak azt szeretné hogy ne zavard evés közben vagy fél hogy elveszed a kajáját. Enyém is ilyen volt de amúgy bátran a szájába nyúlhattam sose harapott meg!
2010. nov. 20. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!