Egy sérülést le kellett fertőtlenítenem a patkányomon, de csak vodka volt itthon, mint erős alkohol. (nincs 40 fokos se, tehát annyira mégsem erős. ) Ezzel letörölgettem a sebét, nem zavarta különösebben. Mennyire fertőtlenítheti így? Elég lesz neki?
na hát az van, hogy nagyon lassan gyógyult szegénynek a seb, és marhanagy. elvittem dokihoz, azt mondta, hogy jól tettem, hogy kitisztítottam neki, ő is ennyit tudott volna tenni, de meglepetésemre eszébe se jutott elaltatni, fel se merült. ahogy ránézett, már rá is vágta, hogy nagyon jó prognózisa van a patkányomnak, és hogy nagyon jó az immunrendszere. azt mondta, a seb majd szépen összehúzódik, és megint régi lesz a patim. lekente ilyen rózsaszín fertőtlenítővel, adott egy tartályban nekem is belőle, hogy a betadine-nel felváltva kezelgessem neki. pluszba még kapott a pati egy adag penicilint, szuriban. aranyos ember ez a doki, nagyon megdícsért, hogy jó a patim immunrendszere. azt mondta, ha nem kap szisztémás (egész testre kiterjedő) fertőzést a seben keresztül, akkor egy hét múlva már sokkal jobb lesz neki.
ja és a vodkára azt mondta, hogy inkább 50 -80 %-os alkohol fertőtlenít jól, de ha nincs más, akkor azt kell használni, ami van. ha csak 40 %-os, akkor azt, mert ez is hátráltatja a mikróbákat.
Nagyon örülök, hogy felépülhet a patid és gratula Neked, hogy ennyire gondoskodsz róla!!! Patkányoknál sajnos nem ritka a daganatos megbetegedés és még ezt is lehet műteni, felgyógyulhatnak hiszen elég ellenállóak. Viszont nem halhatatlanok..sajnos...
Kérlek írd meg majd hogy van a kis drága, javul-e a seb!
Éljenek a patik sokáig)
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!