Egy sérülést le kellett fertőtlenítenem a patkányomon, de csak vodka volt itthon, mint erős alkohol. (nincs 40 fokos se, tehát annyira mégsem erős. ) Ezzel letörölgettem a sebét, nem zavarta különösebben. Mennyire fertőtlenítheti így? Elég lesz neki?
nem lesz semmi baja.
de a vodka nem fertőtlenít.
Szia!
Jó lesz az csak ne sokat és sokszor töröld át ezzel, mert nem tesz jót a bőrének. Egy kis betadinos oldat jobb lenne vagy patikából sebalkohol. Azok nyitva vannak, vehetsz pár száz forintért.
Jobbulást a patinak!!!-én is patis vagyok, pár hete ugyanígy jártam..nyílt seb, fertőtlenítés, doki..és meggyógyult:)-
sajnos nagy a seb. egy elgennyesedett szájüregi sérülés, ami belülről indult, de kifelé fakadt ki. dél diónyira dagad fel neki oldalt a füle alatt, aztán szétnyílt, és dőlt a genny. szépen kinyomkodtam neki, de szerintem ez a seb túl nagy a sima gyógyuláshoz...
de most akkor a vodka nem fertőtlenít?
Fertőtlenít valamennyire, de egy ilyen sebet akkor már inkább valódi sebfertőtlenítővel kellene kezelni. Vegyél patikában alkoholt, betadint, bármit, ennyit megér a pati!
Ráadásul ma is van ügyelet ha éppen arról van szó-mármint állatorvosi ügyelet-. A vodka pedig nem nagyon jó fertőtlenítésre, attól függetlenül, hogy alkohol van benne. Persze utolsó szalmaszálként jól jöhet pl egy elhagyatott helyen, de inkább patikából valami más.
Jobbulást neki!!!!
Nagyon sajnálom a patidat, remélem teljesen rendbe jön!! Pár oldalon már olvastam, hogy valamilyen tályog ha pl szájon vagy állon volt, akkor a másik oldalon fakadt ki :S
Doki kitisztítja rendesen, de nem hinném, hogy összevarrja. Szegény kis állatka...
Nah, jobbulást!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!