Kezdőoldal » Állatok » Kisemlősök » Milyen napszakban lehet...

Milyen napszakban lehet legkönnyebben összefutni mókusokkal?

Figyelt kérdés

Előre is bocsánat a kisregényért...

Mókus megfigyelés vagy ha úgy adódik fotózás a cél. Van egy park a városban ahol van sok diófa, vadgesztenye, feketefenyő, tölgy, mogyoróbokor stb. tehát minden olyan növény ami vonzza a mókusokat és állítólag elő is fordulnak ott, de nem láttam egyet sem, pedig vagy fél órát biztosan nézelődtem a délután folyamán :-)

Lehetséges, hogy ilyen városi területeken inkább bujkálnak mert az emberek és a kutyák zavarják őket?

Érdemesebb vajon kora reggeli vagy szürkületi órákban nézelődni?

Illetve egy olyan területről van szó ami elzárt a többi zöldterülettől, tehát lehetséges az is hogy kihaltak a mókusok vagy közlekedés áldozatai lettek :-(. Lehet inkább máshol volna érdemes megpróbálni.

tegnap 21:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én Pesten, a Népligetben dolgozom. Reggelente gyakran találkozom velük. Fotózni szinte lehetetlen.
tegnap 21:50
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen azt gondolom, mert nemigen maradnak meg egy helyben :-)

Mikor kint voltam Londonba ott elég könnyen lehetett őket fotózni, mert simán kézből elveszik a kaját. De azok szürkemókusok egy másik faj, jobban elviselik az emberek közelségét.

tegnap 22:07
 3/7 Önjelölt igazságosztó ***** válasza:
100%

Ősszel gyakrabban látni őket mert akkor érnek a diók, mogyorók és társaik, a mókusok pedig raktározzák őket.

Ebben az évszakban nincsenek ezek a termések(a tobozokat kivéve), a mókusok a lombkoronában maradnak és hernyókat, bogarakat, növényi részeket keresnek meg kölykeiket nevelik. Városokban meg az emberek és kutyák tömegei is bezavarnak pluszba, tehát reggel gyorsan összeszedik a napi elemózsiát és nem mozognak többet mint amennyit feltétlen muszáj.

Szóval kora reggel a legesélyesebb meglátni őket.

tegnap 22:28
 4/7 anonim ***** válasza:
Én egyszer vagy kétszer láttam csak, akkor is kora reggel és ősszel.
tegnap 22:31
 5/7 anonim ***** válasza:
Én amikor kora délután sétáltam egy ligetes részen, többször is láttam őket a fákon!
tegnap 22:45
 6/7 anonim ***** válasza:
Londoni mókusok és papagájok megtanulták hogyan kell kunyerálni az embertől. Magyarországon a vörös mókusoktól ilyet ne várj, esetleg ősszel látod a talajon szaladgálni őket. 🐿️
tegnap 22:52
 7/7 anonim ***** válasza:

Én legutóbb a múlt héten, húsvét vasárnapján láttam mókust az állatkertben (Db.), nyilván nem "kiállitva", hanem szabadon szaladgálva az emuk területén, ráadásul a legnagyobb ünnepnapi nyüzsgésben.

Errefelé az erdő leglátogatottabb részén is simán el lehet csípni, annyira nem rettegnek az embertől.

Sőt, tavaly előtt még a lakótelepünkön is éltek...

Szóval tapasztalatom szerint viszonylag jól viselik az ember jelenlétét, inkább csak jókor kell lenni jó helyen.

tegnap 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!